Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Johannesburg
Vi flyger med mellanlandning till Johannesburg på kvällen.

Dag 2. Johannesburg – Kruger nationalpark
Efter ankomst till Johannesburg och alla har fått sitt bagage går vi ut till den buss som väntar på att få ta oss till Kruger Parken. Vi lutar oss tillbaka i sätet och njuter av den första anblicken av detta land som ska vara vår hemvist den närmsta tiden. Vi bor två nätter på Protea Hotel by Marriott Kruger Gate. Middag på kvällen.

Dag 3. Heldagssafari i Kruger nationalpark
Efter en härlig frukost väntar en heldag i parken med våra safarijeepar. Vi gör uppehåll för lunch innan vi fortsätter vår jakt på The Big Five! För dem som hellre slappar vi poolen finns givetvis den möjligheten. Middag på kvällen.

Dag 4. Kruger nationalpark – Bongani
Stärkta av frukosten sätter vi oss åter i vår buss och idag ska vi få uppleva den spektakulära Panorama Route, med utsikt över fantastiska landskap, såsom den 26 km långa Blyde River Canyon. På eftermiddagen når vi så fram till Bongani Mountain Lodge där vi bor tre nätter. Vi gör en safaritur innan det är dags att samlas igen för middag.

Dag 5-6. Bongani
Dessa två dagar erbjuder tidig morgonsafaris och kvällssafaris. Vi startar medan det fortfarande är mörkt och sedan åker vi hem för frukost. Under dagen serveras även lunch. Dessa turer är frivilliga. För övriga pool och sol. Middag på kvällarna.

Dag 7. Bongani – Swaziland
Morgonsafari för den som önskar och efter frukost är dags att ta farväl. Bussen tar oss sedan till Swaziland. Det minsta kungariket och staten i regionen, som också är en av Afrikas äldsta monarkier som ligger inklämt mellan Sydafrika och Moçambique. Swaziland är känt för sin vackra natur, hantverk och färgstarka kultur. Vi lär oss mer om kulturen vid besök. Vi bor en natt på Lugogo Sun Hotel Swaziland. Middag på kvällen.

Dag 8. Swaziland –Thanda
Vid lunchtid når vi vårt kanske mest spektakulära boende under resan.  Vi bor två nätter på Thanda Private Game Reserve. Efter en god lunch är det samling för safari i denna vackra omgivning. Vi är tillbaka efter att solen gått ner och vi avnjuter en god middag tillsammans.

Dag 9. Thanda Private Game Reserv
Tidig väckning som alltid vid morgonsafari, ingen rast och ro här inte! Väl tillbaka serveras frukost och senare under dagen även lunch. På sena eftermiddagen sitter vi upp i jeeparna och ger oss iväg ut i vildmarken igen. Middag på kvällen.

Dag 10. Thanda – Umhlanga
Idag är det dags att lämna Thanda och vi längtar till havet! Vi åker genom vackert landskap innan vi så småningom kommer fram till Umhlanga. Framför oss har vi nu inte bara Indiska Oceanen utan även två nätter. Nu är det sol och bad som gäller. Vi bor två nätter på The Oyster Box

Dag 11. Umhlanga
Vi serveras en god frukost och dagen är fri att göra precis vad man vill. Runt om vårt hotell finns gott om restauranger som kanske lockar på kvällen. Vi vilar, solar, badar och njuter.

Dag 12. Umhlanga – flyg till Port Elizabeth
Utcheckning på förmiddagen och sedan transport till flygplatsen i Durban. Efter cirka en och en halv timmas flygning ankommer vi till Port Elisabeth, The Windy City. Här inkvarterar vi oss på hotellet och sedan är resten utav dagen fri för egna aktiviteter. Beroende på vilken flygtid vi får hinner vi eventuellt med en liten stadsrundtur. vi bor en natt på Protea Hotel by Marriott Port Elizabeth Marine.

Dag 13. Port Elisabeth – Knysna
Vi fortsätter västerut, längs med vackra Garden Route. Vi färdas genom bergspass och vackra skogar, och gör ett stopp vid spektakulära Tsitsikamma National Park och Storms River Mouth. Vi kommer fram till vårt hotell i Knysna, denna vackert belägna kuststad som är känt för sina ostron, som ligger inbäddat vid Knysna Lagun i hjärtat av Garden Route. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter. Vi bor en natt på Protea Hotel by Marriott Knysna Quays

Dag 14. Knysna – Oudtshoorn
Resan fortsätter genom Outeniqua Passet till Oudtshoorn, som kallas för strutsarnas huvudstad och är ett centrum för världens strutsindustri. Här besöker vi en strutsfarm och får en guidad tur innan vi checkar in på vårt hotell och kan tillbringa en stund vid poolen. En fri kväll väntar. Vi bor en natt på Hlangana Lodge

Dag 15. Oudtshoorn – Franschhoek
Efter frukosten kör vi vidare genom ökenlandskapet "Little Karoo" till Barrydale, vars sträcka fylls av strutsfarmar, vinodlingar och fruktodlingar. Snart är vi framme i Franschhoek som ligger i en av världens vackraste vindalar och grundades 1688. Vinprovning och sedan fri tid. Vi bor två nätter på L'Ermitage Franschhoek Chateau & Villas.

Dag 16. Utflykt till Stellenbosch
Idag kommer vi njuta av vinprovning i Stellenbosch. Stellenbosh är det mest berömda vinområdet i hela Sydafrika. Här finns runt 350 vingårdar! Staden är otroligt vacker med bergen vilandes i bakgrunden och vinodlingar så långt ögat kan nå. Vi har även tid att lära känna denna fina stad. Vi gör uppehåll för lunch. Kvällen är fri.

Dag 17. Franschhoek – Kapstaden
Vindistrikten lämnar vi bakom oss och åker mot ”The Mother City”. Staden grundades 1652 och anses som en utav världens vackraste. De närmaste dagarna ska vi bekanta oss med den genom olika utflykter. Vårt hotell ligger i det vackra hamndistriktet, nära till restauranger och shopping. Här bor vi de sista fyra nätterna utav vår resa på Protea Hotel by Marriott Cape Town Victoria Junction.

Dag 18. Halvdagsutflykt Taffelberget
Efter frukosten ger vi oss ut på en kort stadsrundtur med Taffelberget som huvudattraktion (om vädret tillåter). Utsikten som möter dig på toppen av berget är en fantastisk 360 graders panoramavy över staden. Kapstaden är fylld med sevärdheter, kulturmärkta platser, Vi är tillbaka från stadsrundturen runt lunch då ni ges tid för egna strövtåg.

Dag 19. Heldagsutflykt Kaphalvön
Idag åker vi på en heldagstur till Kaphalvön. Vi passerar fiskebyn Hout Bay och Cape Point där Atlanten och Indiska Oceanen möts. På vår väg tillbaka från Godahoppsudden till Kapstaden så passerar vi den historiska flottbasen i Simons Town, den kända surfstranden Muizenberg. Lunch under dagen ingår.

Dag 20. Kapstaden, ledig dag
Kanske lockar en dag på stranden, besök på Kirstenboschs Botaniska Trädgård eller en tur ut till Robben Island? Idag gör var och en precis som den vill. Planerar man att åka ut till Robben Island är det bra om man går in på nätet och bokar biljetter ganska långt i förväg som man är garanterad en plats. Kan vara svårt att få tag på biljett då det är högsäsong i januari. www.webtickets.co.za

Dag 21. Hemresa
Vi checkar ut och åker till flygplatsen för vidare färd hemåt med många fina minnen i bagaget och kanske känner vi att vi måste återvända.

Dag 22. Hemkomst
Under tidig morgon anländer vi till Europa. Vi flyger vidare till vår hemort som vi når under förmiddagen.

OBS! Viktig information till alla som reser med barn!
Det krävs särskilda intyg för alla barn under 18 år som ska besöka Sydafrika. Vi önskar att alla som ämnar resa med barn kontaktar resebyrån för mer information.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · inrikesflyg · 19 övernattningar inklusive frukost · 8 middagar · 5 luncher · transporter och utflykter enligt programmet · reseledare · lokala guider
Tillägg: Enkelrum 11 975:- · dricks till lokala guider och chaufförer
Resevaluta: Sydafrikanska rand
Speciellt: För resenärer med slutdestination Landvetter sker busstransfer Kastrup-Göteborg med möjlighet till avstigning på utvalda orter.

13 personer ger den här resan
helhetsomdömet 5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Sydafrika

Namibia

Golf Sydafrika

Kapstaden

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se