Dag 1. Hemorten – Hever
Vi flyger till London där vår reseledare tar oss till bussen som kör oss till vårt första mål på resan, Hever Castle med sina vackra trädgårdar. Senare under eftermiddagen checkar vi in på Hever Hotel där vi bor under hela vår vistelse. Under kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. 

Dag 2. Sissinghurst Castle Garden och vinprovning
Efter att ha intagit frukost beger vi oss mot en av Englands mest berömda trädgårdar, Sissinghurst Castle Garden med sina karakteristiska trädgårdsrum som skapades av författaren Vita Sackville-West och hennes make Harold Nicolson. De vackra byggnaderna på området blir extra spännande att besöka när man vet att de genom tiderna använts som både slott och fängelse. Under eftermiddagen åker vi vidare till en av de trevliga vingårdarna i Kent där vi gör en rundtur och provar ett flertal av de viner som produceras i området. När vi återvänder till vårt hotell väntar gemensam middag under kvällen.

Dag 3. Battle och Hastings
När vi intagit frukost åker vi söderut mot Battle utanför Hastings. Det var här i närheten som slaget vid Hastings ägde rum 1066, och staden har också fått sitt namn från klostret Battle Abbey som grundades här till minne av slaget. Tillsammans med vår lokalguide gör vi en guidad tur i Battle, inträde till Battle Abbey ingår. Lokalguiden följer sedan med oss vidare till Hastings där vi gör en stadsrundtur och får lite tid på egen hand innan vi återvänder till hotellet för gemensam middag.

Dag 4. Canterbury
Efter frukost blir det avfärd mot Canterbury, kanske mest känt för sin magnifika katedral som också är målet med vår utflykt. Katedralen grundlades redan år 597 och är därför Englands äldsta kyrka som fortfarande är i bruk, även om den både eldhärjats och byggts om sedan dess. Den mest kända händelsen som utspelats här är förmodligen mordet på ärkebiskop Thomas Becket 1170. Då denna martyrdöd sägs ha lett till att mirakel sker på platsen har katedralen blivit ett välbesökt mål för pilgrimsvandrare. På eftermiddagen åker vi vidare med bussen till ett lokalt ölbryggeri där vi bjuds på både rundvisning och ölprovning, av miljöskäl behöver vi ha stängda skor under besöket. Vi återvänder sedan till vårt hotell där vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Hever – Brighton – Hemorten
Vi checkar ut från hotellet efter frukost men har mycket kvar att se. Idag är det dags att uppleva den engelska sydkustens pärla Brighton! Vi börjar dagen med att besöka The Royal Pavilion. Detta exotiska palats med influenser från Indien och Kina byggdes som ett havsnära nöjespalats åt kung Georg IV men är idag ett välbesökt museum och en symbol för staden. Därefter fri tid tills bussen hämtar oss för att köra oss till flygplatsen för vidare färd hemåt. Kanske tillåter vädret oss att njuta av den långa sandstranden eller besöka den berömda piren som sträcker sig cirka 500 meter ut i Engelska kanalen.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 595:-
Resevaluta: Brittiska pund

Andra liknande resor:

Engelska slott

London

London

Bath & Winchester

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se