Dag 1. Hemorten – Sittingbourne
Vi flyger till London där vår reseledare tar oss till bussen som kör oss till vårt första mål på resan, Hever Castle med sina vackra trädgårdar. Vi fortsätter sedan till Sittingbourne och checkar in på Holiday Inn Sittingbourne där vi bor under hela vår vistelse. Under kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Sissinghurst Castle Garden och Chartwell House
Efter att ha intagit frukost beger vi oss mot en av Englands mest berömda trädgårdar, Sissinghurst Castle Garden med sina karakteristiska trädgårdsrum som skapades av författaren Vita Sackville-West och hennes make Harold Nicolson. De vackra byggnaderna på området blir extra spännande att besöka när man vet att de genom tiderna använts som både slott och fängelse. Under eftermiddagen åker vi vidare till Westerham där vi besöker vackra Chartwell House som var Winston Churchills sommarbostad. När vi återvänder till vårt hotell väntar gemensam middag.

Dag 3. Dover
Efter frukost reser vi till Dover och besöker Dover Castle, Englands största befästning, som även beskrivits som Nyckeln till England tack vare dess betydelse för Englands försvar genom tiderna. Vi gör där en guidad rundtur med vår lokalguide som även tar med oss till Dovers vita klippor. Vi fortsätter sedan till orten Ramsgate, mest känd för sin kustlinje, där vi äter en gemensam fish & chips-lunch. Vi gör en kortare rundtur i byn och har sedan fri tid. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Canterbury
Efter frukost blir det avfärd mot Canterbury där vi besöker den berömda katedralen och Goods Shed Farmers Market. Marknaden erbjuder lokalt producerade varor och vi får en stund att se oss omkring. Lunch intas på egen hand. Katedralen grundlades redan år 597 och är därför Englands äldsta kyrka som fortfarande är i bruk, även om den både eldhärjats och byggts om sedan dess. Den mest kända händelsen som utspelats här är förmodligen mordet på ärkebiskop Thomas Becket 1170. Då denna martyrdöd sägs ha lett till att mirakel sker på platsen har katedralen blivit ett välbesökt mål för pilgrimsvandrare. På vägen tillbaka till hotellet stannar vi till på ett lokalt ölbryggeri där vi bjuds på både rundvisning och ölprovning. Av miljöskäl behöver vi ha stängda skor under besöket. Vi återvänder sedan till vårt hotell där vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Sittingbourne – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut och beger oss mot flygplatsen för hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 875:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: Avresan 13/9 bor vi på Hever Hotel. Avresan 25/6 besöker vi Hever Castle dag 5 enligt programmet. Avresan 23/7 utförs programmet i annorlunda ordning, se er bokningsbekräftelse för mer information.

Andra liknande resor:

Sydöstra England

Engelska slott

London

London

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se