Dag 1. Hemorten – Uderns
Vi flyger till Münchens flygplats och åker därifrån med vår buss till Österrike och orten Uderns. Här checkar vi in på Hotel Standlhof som blir vårt hem de kommande sju nätterna. Frukost och middag ingår samtliga dagar.

Dag 2. Vandring Uderns
Under vår första vandringsdag utgår vi från vårt hotell och bekantar oss med vår hemby. Vi vandrar sedan i sydvästlig riktning, passerar byns golfbana och följer Kirchweg upp till serveringen Jausenstation Seehüter. Med storslagen vy över Zillertal når vi åter Uderns via Rauthweg. Vi vandrar totalt cirka 8 kilometer med en höjdskillnad på cirka 300 meter.

Dag 3. Vandring Hochfügen
Vår buss kör oss till Hochfügen som ligger på cirka 1 400 meters höjd. I det vackra bergslandskapet gör vi en vandring som går både genom skog och förbi alpängar till en av de lokala serveringarna där vi äter lunch på egen hand. Vi vandrar totalt cirka 11 kilometer med en höjdskillnad på cirka 300 meter.

Dag 4. Vandring Achensee
Vi åker med vår buss till underbara Achensee som ligger norr om Zillertal. Achensee, som är Tyrolens största sjö, är känd för sitt smaragdgröna vatten och kallas ibland för ”Alpernas fjord”. Vi startar vid sjöns nordligaste spets och vandrar längs med sjöns västra sida. Vår vandring avslutas i byn Pertisau där vår buss möter oss. Vi vandrar totalt cirka 9 kilometer med en höjdskillnad på cirka 100 meter.

Dag 5. Vandring Fügen och Spieljoch
Idag utgår vi från vårt hotell och vandrar norrut till grannbyn Fügen (cirka 3 km norr om Uderns). Vi tar sedan skidliften Spieljochbahn upp till området Spieljoch, där vi gör en höghöjdsvandring med underbar utsikt över Zillertal. Vi återvänder till dalen med skidliften och vandrar hem till vårt hotell. Under dagen vandrar vi totalt cirka 12 kilometer med en höjdskillnad på cirka 200 meter.

Dag 6. Vandring Alpbachtal
Vår buss kör oss till dalgången Alpbachtal som är Zillertals östra granndalgång. Här inleder vi vår vandring söder om Inneralpbach och vandrar genom en grönskande dalgång full av små gårdar. Under dagen vandrar vi totalt cirka 9 kilometer med en höjdskillnad på cirka 400 meter.

Dag 7. Vandring Hintertux Weitental
Vi reser med vår buss genom Zillertal till Tuxertal. Längst in i dalgången stannar vi i byn Hintertux, där vi kliver på skidliften Sommerbergbahn som tar oss till Sommerbergalm. Vi vandrar upp till den sagolika dalen Weitental och gör sedan en rundvandring som tar oss ner till Hintertux och vår buss. Under dagen vandrar vi totalt cirka 11 kilometer med en höjdskillnad på cirka 700 meter.

Dag 8. Uderns – Hemorten
Efter en härlig vandringsvecka återvänder vi till Münchens flygplats för hemresa. 


Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 795:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Innsbruck & Seefeld

Jul i Tyrolen

Tyrolen Sankt Johann

Längdskidor Tyskland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se