Dag 1. Hemorten – Bregenz
Vi flyger till München. Vår buss tar oss sedan till Bregenz i Österrike och centralt belägna Hotel Messmer am Kornmarkt, där vi ska bo i sju nätter. Under en härlig vecka vid vackra Bodensjön gör vi olika vandringsturer i området. Bregenz är en trevlig stad med en fin historisk kärna. Mest berömd är staden för sin musikfestival som varje sommar anordnas vid sjöns strand. Eftermiddagen denna första dag är fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 2. Vandring Lindau
Vi inleder vår vandringssemester med en vandring till tyska ön Lindau som förbinds med fastlandet via två broar. Här gör vi en guidad tur i Altstadt, den pittoreska stadskärnan med kullerstensgator och medeltida bebyggelse. Vi har sedan tid att strosa runt i staden på egen hand innan vi återvänder till hotellet. Kvällen är fri.

Dag 3. Vandring Liechtenstein med vinprovning
Vi startar i walserbyn Triesenberg och vandrar genom ett vackert skogslandskap. På vägen passerar vi bland annat ett fursteslott och får njuta av en hänförande utsikt över dalar och berg. Under eftermiddagen besöker vi Hofkellerei des Fürsten von Liechtenstein som ligger i furstendömet Liechtensteins huvudstad Vaduz. Där gör vi en rundtur som avslutas med en vinprovning. Vi återvänder sedan till Bregenz. Middag på hotellet.

Dag 4. Vandring Bregenz Pfänder
Efter frukost tar vi kabinbanan från Bregenz upp till Pfänderberget på över 1 000 meters höjd. Här gör vi en vandring på den så kallade ”ostvandringsvägen” genom grönskande alpängar med fantastiska vyer över Bodensjön. Vi passerar flera ysterier och har möjlighet att få en inblick i områdets osttillverkning. Efter vår vandring tar vi kabinbanan tillbaka ner till Bregenz.

Dag 5. Vandring Appenzell och ostprovning
Vi inleder vår vandring i den lilla schweiziska staden Appenzell och når så småningom byn Stein. På Appenzeller Schaukäserei bjuds vi på lunch och ostprovning. När smaklökarna fått sitt vandrar vi vidare mot den vackra staden Sankt Gallen, mest känd för sitt Unescolistade benediktinkloster som grundades på 700-talet. Här får vi möjlighet att se oss omkring en stund innan vi återvänder till Bregenz. Middag på hotellet.

Dag 6. Vandring Mainau och Konstanz
Vi åker från hotellet till Lennart och Sonja Bernadottes livsverk, den tyska blomsterön Mainau. Här gör vi en guidad vandringstur runt ön och dess underbara park- och trädgårdsanläggning med fantastisk utsikt över Bodensjön. Efter lunch på egen hand fortsätter vi vår vandring till staden Konstanz historiska kärna innan vi vänder tillbaka till hotellet.

Dag 7. Vandring Bregenzer Wald
Veckans sista vandring går i det vackra området Bregenzer Wald. På små snirkliga vägar åker vi med vår buss till Schwarzenberg. Därifrån tar vi kabinbanan upp på ett berg väster om byn för att gå på vandringsleden ”Schwarzenberg Hüttenwanderweg” med vackra vyer över bergen och sjön. Middag på hotellet.

Dag 8. Bregenz – Hemorten
Idag har vi fri tid i Bregenz under förmiddagen innan det är dags att åka till Münchens flygplats.

Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller vandringskängor på vissa vandringar. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 4 middagar · reseledare · vandringsguide
Tillägg: Enkelrum från 1 675:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Bodensjön

Cykel Bodensjön

Tyskland

Berninaexpressen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se