Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Bregenz
Vi flyger till München under lunchtid och anländer under tidig eftermiddag. Vår buss tar oss därefter till Österrike och Hotel Messmer Bregenz, där vi ska bo i sju nätter. Eftermiddagen är fri för egen aktivitet.  Frukost och middag ingår varje dag på hotellet.

Dag 2. Vandring Lindau
Under ett par härliga dagar vid Bodensjön gör vi olika vandringsturer i området. Vi inleder vår vandringssemester med en vandring till tyska Lindau och avslutar med en guidad tur i Altstadt. Det kommer också finnas tid till att strosa runt i staden på egen hand innan vi återvänder till hotellet.

Dag 3. Vandring Liechtenstein med vinprovning
Vi startar i walserbyn Triesenberg och vandrar genom ett vackert skogslandskap. På vägen passerar vi bland annat ett fursteslott och får njuta av vacker utsikt över dalar och berg. I Liechtenstein stannar vi till på Hofkellerei för en vinprovning. Därefter åker vi tillbaka till hotellet i Bregenz.

Dag 4. Vandring Bregenz Pfänder
Efter frukost utgår vi från hotellet och vandrar vi från Pfänderbahn på vandringsvägen Käse. På vägen finns möjlighet att se fantastisk natur och lära sig hur ostproduktionen går till i området. Vi stannar till för lunch i Berggasthof. Vi fortsätter därefter tillbaka mot hotellet.

Dag 5. Vandring Appenzeller och ostprovning
Vi inleder vår vandring mot Wiesen och Stein. Därfefter tar vi oss till Appenzeller Käserei och bjuds på lunch och ostprovning. När smakupplevelsen är över vandrar vi vidare mot den vackra staden St.Gallen och får möjlighet att se oss omkring en stund innan vi åker till hotellet.

Dag 6. Vandring Mainau and Konstanz
Vi åker från hotellet till Mainau där vi får en guidad vandringstur runt ön och dess underbara botaniska arrangemang. Under turen har vi en fantastisk utsikt över Bodensjön. Efter lunch vandrar vi genom Konstanz Altstadt innan vi vänder tillbaka till hotellet.

Dag 7. Vandring Bregenzer Wald
Veckans sista vandring går på småvägar till Schwarzenberg. Vi åker upp på ett berg väster om byn för att gå på vandringsstigen Schwarzenberg med vacker utsikt. På vägen äter vi lunch i Berggasthof.

Dag 8. Bregenz – Hemorten
Idag har vi fri tid i Bregenz under förmiddagen innan det är dags att återvända hemåt. Vi flyger ifrån München hemåt under kvällen.

Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller vandringskängor på vissa vandringar. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · reseledare · vandringsguide
Tillägg: Enkelrum från 1 375:-
Resevaluta: Euro

12 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Bodensjön

Tysklands

Jul i Tyrolen

Innsbruck & Seefeld

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se