Dag 1. Hemorten – München
Vi flyger till München under lunchtid. Väl framme blir vi upphämtade av vår transferbuss som tar oss till den lilla gemytliga byn Alpbach som är omgiven av höga, snöklädda bergstoppar. Det är inte svårt att förstå varför byn anses vara en av de vackraste i hela Tyrolen. Här checkar vi in för sju nätter på det fyrstjärniga alphotellet Hotel Alphof, där vi avrundar dagen med en härlig middag.

Dag 2. Alpbach
Idag har vi dagen fri till att upptäcka Alpbach och de vackra omgivningarna på egen hand. Alpbach som ligger mitt i Tyrolens hjärta är med alpmått mätt en ganska så liten by. Det finns gott om promenadspår, som bjuder på vackra vyer och landskap. På kvällen serveras middag på hotellet.

Dag 3. Innsbruck
Efter frukost blir vi upphämtade av vår buss som tar oss med på en dagstur till Innsbruck, staden där drottning Kristina officiellt konverterade till katolicismen år 1655. Här får vi följa med på en cirka två timmar lång guidad tur där vi beundrar stadens sevärdheter och får veta mer om dess historia. Innsbruck är delstaten Tyrolens huvudstad och även känt som ”Alpernas huvudstad”. Här finns gott om mysiga kaféer och restauranger och välbevarad arkitektur från olika århundraden. Stadens kanske mest berömda sevärdhet är det ”gyllene taket”, en trevåningsbalkong vars tak består av guldpläterade kopparplattor. Framåt eftermiddagen går bussen tillbaka till Alpbach och vårt hotell där vi äter middag.

Dag 4. Alpbach
Idag lägger vi upp dagen efter eget huvud. På kvällen serveras middag på hotellet.

Dag 5. Mayrhofen och Rattenberg
Efter frukost ger vi oss ut på en dagstur till Mayrhofen och Rattenberg. Mayrhofen ligger mitt i skidsystemet Zillertal, som är ett av de största och mest välkända skidområdena i Tyrolen.  Mayrhofen är en väldigt trevlig alpby med mysiga gator och ett brett utbud av restauranger. Senare under dagen åker vi vidare till Rattenberg, en av Tyrolens minsta och charmigaste städer. Här bor inte mer än runt 400 personer, och den speciella lilla stadskärnan består nästan uteslutande av välbevarad medeltida arkitektur. Under den senare delen av eftermiddagen åker vi tillbaka till Alpbach där vi äter middag på hotellet.

Dag 6. Kitzbühel
Idag ska vi tillbringa några timmar i Kitzbühel, en av de vackraste och mest kända vintersportorterna i Österrike. Här startade skidåkningen redan år 1893 då Franz Reisch åkte nedför Kitzbüheler Horn som kom att bli Österrikes första skidbacke. Kort därefter anordnades den fösta alpina skidtävlingen. Framåt eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till hotellet, där det serveras middag på kvällen.

Dag 7. Alpbach
Vi har ännu en hel dag att njuta av härliga Alpbach, innan det börjar bli dags för hemfärd. På kvällen serveras middag på hotellet.

Dag 8. Alpbach – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut och åker med buss till flygplatsen i München, där vi tar flyget hem.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · alla utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 375:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Musikfest

Tyrolen Sankt Johann

Jul i Tyrolen

Stora Alpresan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se