Dag 1. Hemorten – Salzburg
Vi flyger till Wien vid lunchtid och anländer under tidig eftermiddag. HPå flygplatsen möter vi vår buss som tar oss västerut till Mozarts födelsestad Salzburg. Här checkar vi in på vårt hotell Neutor. Middag på hotellet.

Dag 2. Salzburg
Frukost på hotellet. Vi inleder dagen med en guidad stadsrundtur i fina Salzburg, känd för sin barockarkitektur. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg, till exempel i Altstadt, gamla stan, som är upptagen på Unescos världsarvslista . Vår reseledare hjälper gärna till med tips på aktiviteter och sevärdheter.

Dag 3. Salzburg – Krems an der Donau
Efter frukost tar vi bussen till den lilla orten Melk vid Donau. Här finns Stift Melk, ett av Europas mest spektakulära kloster byggt på en klippa ovanför samhället. Efter att ha ätit lunch på egen hand i Melk gör vi en båttur på Donau genom de vackra Wachaudalen till byn Krem an der Donau sin är centralort i vindistriktet. Vi gör en vinprovning på Weinkellerei Lenz Moser innan vi checkar vi in på vårt hotell Hotel Unter den liden. 

Dag 4. Krems an der Donau
När vi har ätit frukost åker vi till Langelois i vindistriktet Weinviertel norrut där vi besöker Loisium Weinerlebniswelt och får prova fem utav gårdens viner. Resten av dagen är fri för egna strövtåg i charmiga Krems an der Donau.

Dag 5. Krems an der Donau – Wien
Frukost. Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur i Wien med lokalguide. Rundturen avslutas vid lunchtid och vi checkar in på vårt hotell Leonardo Hotel Vienna. Resten av dagen är fri att på egen hand upptäcka staden. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på sevärdheter och aktiviteter. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Wien
Frukost. Vi inleder dagen med ett besök på den imponerande slotts- och parkanläggningen Schönnbrunn. I slottet, som är en av den österrikiska barockens mest magnifika byggnader, gör vi en guidad rundtur. På kvällen äter vi gemensam trerättersmiddag på lokal restaurang. 

Dag 7. Wien
Frukost. Dagen är fri att på egen hand upptäcka staden. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på sevärdheter och aktiviteter.

Dag 8. Wien – Hemorten
Efter en sista frukost på vårt hotell checkar vi ut och har fri tid innan det är dags att bege sig mot flygplatsen under eftermiddagen för att påbörja vår hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 3 middagar · utflykter · vinprovningar · lokalguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 275:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 3/5 bor vi på Leonardo Hotel i Wien

14 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Julkryssning Donau

Wien

Wien

Wien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se