Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Salzburg
Vi flyger till Wien. På flygplatsen möter vi vår buss som tar oss västerut till Mozarts födelsestad Salzburg. Här checkar vi in på Hotel Neutor. Middag på hotellet.

Dag 2. Salzburg
Frukost på hotellet. Vi inleder dagen med en guidad rundtur i den fina staden Salzburg, känd för sin barockarkitektur. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg, till exempel i Altstadt, gamla stan, som är upptagen på Unescos världsarvslista. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på aktiviteter och sevärdheter.

Dag 3. Salzburg – Krems an der Donau
Efter frukost tar vi bussen till den lilla orten Melk vid Donau. Här finns benediktinklostret Stift Melk, ett av Europas mest spektakulära kloster byggt på en klippa ovanför samhället. Efter att ha ätit lunch på egen hand i Melk gör vi en båttur på Donau genom den vackra Wachaudalen, vars kulturella landskap finns med på Unescos världsarvslista. Innan vi checkar in på centrala Hotel Unter den Linden i vinstaden Krems gör vi en vinprovning på Weinkellerei Lenz Moser.

Dag 4. Krems an der Donau
När vi har ätit frukost åker vi norrut till närliggande Langenlois i vindistriktet Kamptal där vi besöker Loisium Weinerlebniswelt. Detta besökscentrum för vinindustrin är inhyst i en futuristisk byggnad omgiven av vingårdar. Under den stora kuben klädd med aluminium döljer sig en labyrint av flerhundraåriga vinkällare med välvda tak. Här gör vi en tur som avslutas med en provsmakning av fem viner. Resten av dagen är fri för egna strövtåg i charmiga Krems an der Donau.

Dag 5. Krems an der Donau – Wien
Efter frukost åker vi österut mot Wien. Under förmiddagen gör vi en rundtur tillsammans med en lokalguide där vi får se många av den österrikiska huvudstadens sevärdheter. Rundturen avslutas vid lunchtid och vi checkar in på Ibis Wien Mariahilf. Resten av dagen är fri att på egen hand upptäcka staden. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på sevärdheter och aktiviteter. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Wien
Frukost. Vi inleder dagen med ett besök på den imponerande slotts- och parkanläggningen Schönbrunn. I slottet, som är en av den österrikiska barockens mest magnifika byggnader, gör vi en guidad rundtur. På kvällen äter vi en gemensam trerättersmiddag på lokal restaurang. 

Dag 7. Wien
Frukost. Dagen är fri för egna aktiviteter. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på vad man kan se och göra.

Dag 8. Wien – Hemorten
Efter en sista frukost på vårt hotell checkar vi ut och beger oss mot flygplatsen för att påbörja vår hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · vinprovningar · lokalguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 275:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 3/5 bor vi på Leonardo Hotel i Wien.
Andra liknande resor:

Wien

Wien & Salzburg

Wien

Wien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se