Dag 1. Hemorten – Salzburg
Vi flyger till Wien. På flygplatsen möter vi vår buss som tar oss västerut till Mozarts födelsestad Salzburg. Här checkar vi in på hotell Mercure Salzburg City. På kvällen bekantar vi oss med varandra över en gemensam middag.

Dag 2. Salzburg
Vi inleder dagen med en guidad rundtur i den fina staden Salzburg, känd för sin barockarkitektur. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg, till exempel i Altstadt, gamla stan, som är upptagen på Unescos världsarvslista. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på aktiviteter och sevärdheter.

Dag 3. Salzburg – Krems an der Donau – Wien
Efter frukost och utcheckning åker vi med vår buss till den lilla orten Melk vid Donau. Här finns benediktinklostret Stift Melk, ett av Europas mest spektakulära kloster byggt på en klippa ovanför samhället. Efter att ha ätit lunch på egen hand i Melk gör vi en båttur på Donau genom den vackra Wachaudalen, vars kulturella landskap finns med på Unescos världsarvslista. Vi stiger av båten i vinstaden Krems och gör en vinprovning på Weinkellerei Lenz Moser innan vi fortsätter österut till Wien. Väl framme checkar vi in på centralt belägna hotell Ibis Mariahilf, och äter middag på egen hand.

Dag 4. Wien
Idag väntar Österrikes huvudstad på att upptäckas, och efter frukost ger vi oss ut på en stadsrundtur tillsammans med en lokalguide där vi får se många av stadens sevärdheter. Resten av dagen är fri att på egen hand upptäcka staden. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på sevärdheter och aktiviteter.

Dag 5. Wien
Hela dagen är fri till att fortsätta utforska Wien på egen hand.  För den som önskar erbjuder vi också ett besök på den imponerande slotts- och parkanläggningen Schönbrunn. I slottet, som är en av den österrikiska barockens mest magnifika byggnader, gör vi en guidad rundtur. Utflykten måste förbokas inför resan. Pris 245:- 
OBS! Antalet platser till utflykten är begränsat och kostnader för lokaltrafik tillkommer. 

På kvällen avrundar vi resan med en gemensam trerättersmiddag på lokal restaurang.

Dag 6. Wien – Hemorten
Efter en sista frukost på vårt hotell checkar vi ut och beger oss mot flygplatsen för vidare färd hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 595:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 13/5 bor vi på hotell Neutor i Salzburg, och på avresan 15/7 bor vi på Achat Plaza Zum Hirschen.

Andra liknande resor:

Wien

Wien

Wien

Wien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se