Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden där det finns möjlighet att äta ombord. I Tyskland fortsätter vi till Hannover där vi tar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Reims
Efter frukost reser vi söderut mot Ruhrområdet. Vi passerar Aachen och kommer in i Belgien. Vi åker över Ardennerna och når franska Reims som ligger i Champagne. Här bor vi en natt på Grand Hotel Continental. Middag på kvällen.

Dag 3. Reims – Orléans
Förmiddagen fri och därefter finns tid till att utforska Reims på egen hand och kanske göra ett besök i den mäktiga katedralen. På eftermiddagen fortsätter vi till Orléans, staden som räddades av Jeanne d’Arc, där vi bor på hotell Novotel La Source. Middag på kvällen.

Dag 4. Orléans – Tours
Efter frukost lämnar vi Orléans och följer floden Loire en liten bit. På slottet Amboise levde Leonardo da Vinci sina sista år och här dog han 1519. Vi besöker slottet och har från terrassen en hänförande utsikt över staden Amboise och floden Loire. Sedan följer ytterligare ett slottsbesök på det kanske mest romantiska slottet, Chenonceau. Vi är nu i hjärtat av Loiredalen och ska bo i två nätter på hotell Ibis Tours Centre Gare i Tours. Middag på kvällen.

Dag 5. Tours
Utflykt till Rabelais födelsestad Chinon med provsmakning av Loires goda vin på Couly-Dutheil. Efter besöket i Chinon beger vi oss till Villandry, slottet med en renässansträdgård. Köksträdgårdens gammaldags grönsaker i regelbundna mönster är magnifik. Vi går också in i slottet. Middag på kvällen.

Dag 6. Tours – Nantes
Vi åker mot Nantes. På vägen besöker vi Caves Bouvet-Ladubay i Saumur. Sedan åker vi till en av de för Loiredalen så typiska troglodytgrottorna där vi avnjuter en lunch med husets specialiteter. På kvällen kommer vi till Nantes och bor på Kyriad Nantes Centre. Vi äter middag på en närliggande restaurang.

Dag 7. Nantes – Quimper
Vi åker till Quimper, i Finistère. På vägen dit stannar vi för att göra en båtfärd i Morbihanbukten. Vi bor två nätter på Hotel Mercure Quimper Centre. Middag på kvällen.

Dag 8. Quimper
Vi gör en tre timmars stadsrundtur med lokalguide. Eftermiddagen är fri för egna upptäcktsfärder. Middag på kvällen.

Dag 9. Quimper – Saint-Malo
Bussfärden idag korsar halvön Armorica och vi är framme i Saint-Malo tidig eftermiddag. Här bor vi på hotell France et Chateaubriand i gamla stan och kan ströva på muren till denna gamla piratstad. Pinfärska ostron och ett glas vitt vin kan sedan avnjutas på någon av de många restaurangerna. Middag på kvällen.

Dag 10. Saint-Malo – Antwerpen
Vi reser mot Belgien. Vi passerar Gent och når framåt kvällen Antwerpen och hotell Novotel Noord.

Dag 11. Antwerpen – Bremen
Frukost och färd till vårt hotell som ligger i utkanten av Bremen. Middag på kvällen.

Dag 12. Bremen – Hemorten
Avresa till Puttgarden. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · en lunch · 11 middagar · alla utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 3 675:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avgången 19/9 bor vi första natten i Bremen och dag 2 på hotell Novotel Tinqueux i Reims.
Andra liknande resor:

Normandie

Normandie

Cornwall

Loiredalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se