tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar cirka 45 minuter. Ombord på färjan finns möjlighet att äta lunch. Under kvällen når vi vårt hotell som ligger i utkanten av Hannover. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Hannover – Neustadt an der Weinstrasse
Vi börjar dagen med en god frukost på vårt hotell. Därefter reser vi söderut och under dagen ansluter Ulf Wagner. Under eftermiddagen gör vi ett stopp i den kända vinbyn Deidesheim. Här besöker vi Dr. von Bassermann-Jordan som är en av de äldsta vinmakarna i Tyskland, berömda för sina fina Rieslingviner. Här bjuds vi på en rundvandring och som avslutning får vi även provsmaka några av deras goda viner som anses vara bland de bästa i hela Pfalzområdet. Vi fortsätter sedan till Neustadt an der Weinstrasse och vårt centrala hotell ACHAT Premium där vi bor i tre nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag på en lokal restaurang i staden.

Dag 3. Vin med Wagner
Efter frukost gör vi en utflykt till Schweigenområdet där vi besöker en lokal vingård för rundvandring och vinprovning. Därefter blir det tid till lunch innan vi framåt eftermiddagen åker vidare mot Gimmeldingen. Här gör vi ett besök hos Christmann som är en av världens främsta producenter av torra Rieslingviner. Vi bjuds även här på rundvandring och provsmakning där vi får smaka på några av deras viner som håller absolut världsklass. Vi åker därefter tillbaka till Neustadt och på kvällen avnjuter vi en god middag på någon av stadens alla trevliga restauranger.

Dag 4. Vin med Wagner
Frukost och förmiddagen fri. Under eftermiddagen tar vi oss till utkanten av Neustadt för ett besök hos vinodlaren Müller Catoir. Vingården är vackert belägen på en slottsliknande herrgård i närheten av Haardter Schloss. Efter en rundtur där vi har fått lära oss mer om framställningen av deras viner får vi naturligtvis chansen att även provsmaka några av dem. På kvällen äter vi en gemensam middag på en trevlig lokal restaurang.

Dag 5. Neustadt an der Weinstrasse – Hannover
Frukost och utcheckning. Vi beger oss sedan till Kallstadt för ett vingårdsbesök hos Weingut von Winning. Efter rundtur och provsmakning av gårdens viner tar vi farväl av Ulf Wagner och reser norrut mot Hannover. Vi beräknas nå vårt hotell som ligger i utkanten av Hannover under tidig kväll. Middag på hotellet.

Dag 6. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · ciceron Ulf Wagner · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 175:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Tyska vinvägar

Tyska höjdpunkter

Nyårskryssning Rhen

Cykel Rhendalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se