tid

Avgångstider 05.00 Ulricehamn, 05.30 Borås, 06.15 Bollebygd, 06.30 Landvetter, 07.00 Göteborg, 08.00 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi följer västkusten söderut mot Skåne och stannar till för morgonfika på Kvibille Gästgivaregård. Resan går sedan vidare söderut till Helsingborg. Väl där får vi våra cyklar och påbörjar tillsammans med vår cykelguide den vackra turen norrut längs Kattegattleden. Vi börjar med att cykla mot Sofiero, där den som så önskar kan ta en förmiddagsfika på bageriet och kaféet Brödkultur. Sedan fortsätter vi mot Höganäs och passerar små pittoreska fiskelägen och småbåtshamnar, som Domsten och Viken.

I Höganäs besöker vi saluhallen, med ett stort utbud av närodlade och förädlade råvaror från Kullabygden i de gamla ugnshallarna i fabriken där man tidigare tillverkade den berömda keramiken som blivit ett signum för bygden. Det är också här som vi äter vår gemensamma lunch. Cykelturen går vidare längs havet och nästa mål blir Krapperups slott. Det uppfördes i mitten av 1500-talet och är omgivet av en vacker park. Här intar vi gemensam eftermiddagsfika i kaffestugan, som finns på Krapperups stallplan i 1800-talsmiljö. Lokalerna har en gång varit snickeri, smedja och grisahus.

Från Krapperup cyklar vi de sista kilometerna till den idylliska badorten Mölle, vackert belägen vid Öresunds norra inlopp med Kullaberg som bakgrund. Vi gör ett fotostopp vid den lilla hamnen, och stiger därefter på vår buss för att påbörja hemresan. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg runt 19.30.

Ingår: Buss t/r · morgonfika på Kvibille Gästgivaregård · lunch i saluhallen i Höganäs · eftermiddagsfika i kaffestugan på Krapperups slott · cykel · vattenflaska · cykelguide
Tillägg: Elcykel 100:-

Andra liknande resor:

Mikrobryggerier

Wallåkrabygden

40-talsnostalgi

Sofiero

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se