Göteborgs ölkultur blomstrar nu när hantverksmässig och småskalig produktion av öl blir allt populärare. Under denna spännande dagstur beger vi oss runt Göteborg, där vi besöker tre mikrobryggerier. Upptäck hur ett bryggeri fungerar och lär dig spännande öl-anekdoter från bryggarnas egna berättelser samtidigt som du bjuds på olika sorters hantverksöl.
Vi börjar dagen vid Gustav Adolfs torg där bussen tar oss
till vårt första stopp för dagen: Majornas Bryggeri. Besöket inleder med en
rundtur i det småskaliga bryggeriet som grundades 2014 och har sitt ursprung i
hembryggningsrörelse. Därefter blir det provning av tre egenproducerade
ölsorter med en provsmakningsledare tillsammans med tilltugg i olika former. Hela besöket tar cirka 1,5 timme.
Färden fortsätter över Älvsborgsbron till Hisingen för att
besöka vårt nästa mål: Två Feta Grisar Bryggeri på Ringön. Det som gör Två Feta
Grisar unika är dels deras hantverksöl samt deras fokus på det belgiska
utbudet. Efter ett kort besök i bryggeriet kommer det bjudas på en lunchupplevelse
i form av en kombination av mat och dryck. Deras restaurang bjuder på en
blandning av det asiatiskaköket och
det fransk/belgiskaköket där Två Feta Grisar noga valt ut öl ur eget sortiment som kompletterar
maten. Hela besöket är cirka 2 timmar.
Efter
lunch beger vi oss vidare till Gamlestaden och det anrika slakthusområdet där
Spike Brewery öppnar upp sitt bryggeri för vårt tredje och sista besök för
dagen. Spike startade bryggeriet 2016 och blev snabbt berömda för sin humliga
öl, Pilsner och Stouts. Under rundvandringen så
bjuds det på tre sorters olika öl från deras sortiment med passande tillbehör. Hela besöket tar cirka 1,5
timme. Därefter beger vi oss hemåt och beräknas vara tillbaka
vid Gustav Adolfs torg
cirka 18.00.
Reseinformation
IngårIngårBuss t/r · guidad rundvisning Majornas bryggeri med ölprovning · guidad rundvandring Två Feta Grisar Bryggeri med ölprovning · lunch · guidad rundvandring Spike Brewery med ölprovning
SpecielltSpecielltObs! Åldersgräns 18 år för alla deltagare på resan.