Följ med på en dag där naturen bjuder på sina mest smakfulla skatter – tången från havet och skogens dolda rikedomar.
Vi börjar dagen där bokskogen börjar - på Skårs Gård - där vi får en föreläsning framtidens ingrediens, nämligen tång. Det är Cajsa Torell från KOBB som håller i föreläsningen och hon kommer prata om tång som råvara, förädling av tång och framtidens mat. Föreläsningen är ca 1 timma lång, och om man vill ställa någon fråga så finns det utrymme för detta också.
Föreläsningen följs av en lunch lagad av Skårs Gårds kockar där just sockertång är en av ingredienserna.
Vi åker sedan vidare med bussen till Äskhults By. Efter att vi klivit av bussen leder en fägata oss till Äskhults By där vi möts en piga eller dräng i en genuin 1800-talsby med rötter i 1600- och 1700-talen. Pigan eller drängen tar oss på en tidsresa runt gårdarna i ca 45 minuter. Vi får möta byns invånare som lär oss mer om deras levnadsöden, naturens magiska väsen, ätbara örter och kålgårdens växter.
Vi avslutar sedan dagen i Bengts Kaffestuga där vi bjuds på kaffe och kaka baserade på gamla recept från skogen.
Vi beräknar vara tillbaka i Göteborg ca 17:00.
Följ med på en dag där naturen bjuder på sina mest smakfulla skatter – tången från havet och skogens dolda rikedomar.
Vi börjar dagen där bokskogen börjar - på Skårs Gård - där vi får en föreläsning framtidens ingrediens, nämligen tång. Det är Cajsa Torell från KOBB som håller i föreläsningen och hon kommer prata om tång som råvara, förädling av tång och framtidens mat. Föreläsningen är ca 1 timma lång, och om man vill ställa någon fråga så finns det utrymme för detta också.
Föreläsningen följs av en lunch lagad av Skårs Gårds kockar där just sockertång är en av ingredienserna.
Vi åker sedan vidare med bussen till Äskhults By. Efter att vi klivit av bussen leder en fägata oss till Äskhults By där vi möts en piga eller dräng i en genuin 1800-talsby med rötter i 1600- och 1700-talen. Pigan eller drängen tar oss på en tidsresa runt gårdarna i ca 45 minuter. Vi får möta byns invånare som lär oss mer om deras levnadsöden, naturens magiska väsen, ätbara örter och kålgårdens växter.
Vi avslutar sedan dagen i Bengts Kaffestuga där vi bjuds på kaffe och kaka baserade på gamla recept från skogen.
Vi beräknar vara tillbaka i Göteborg ca 17:00.