Vi startar vår dag hos Tavlebords Honungsgård, här hälsas vi
välkomna och under tiden vi avnjuter vår
förmiddagsfika så berättar de om livet i ett bisamhälle med drottning,
arbetsbin, drönare och hur honungen tillverkas. Därefter blir det provsmakning
av olika sorters honung och vi får möjligheten att handla i deras gårdsbutik. Efter det åker vi vidare till vårt andra stopp, Musselbaren
i Ljungskile. De berättar här om allt man kan tänkas undra om musslor, hur de
odlas, lagas och de vanligaste myterna. Därefter serveras vi lunch i form av en
matigare musselsoppa toppade med nyskördade blåmusslor, ihop med hembakat bröd. Efter lunchen åker vi vidare till vackert belägna Röe gård.
Här bjuds vi på vad man kan kalla för Bohusläns nationalrätt, äggost. Äggosten
tillagas av mjölk och ägg, samt ättika, filmjölk eller gräddfil, som får sjuda
sakta tills det skär sig. Därefter få massan rinna av i en form med hål i
botten. Den paras sedan utmärkt ihop med sylt. Vi avslutar sedan vår dag med ett besök på vingården och
cafét Chateaux Luna strax utanför Lysekil där vi får prova på deras egenproducerade viner tillsammans med tilltugg. Här odlar
de Solaris och Pinot Noir med ett mål på att tillverka 1 500 flaskor per
år. Därefter åker vi hemåt och beräknas vara i Göteborg cirka 18.30.
Vi startar vår dag hos Tavlebords Honungsgård, här hälsas vi
välkomna och under tiden vi avnjuter vår
förmiddagsfika så berättar de om livet i ett bisamhälle med drottning,
arbetsbin, drönare och hur honungen tillverkas. Därefter blir det provsmakning
av olika sorters honung och vi får möjligheten att handla i deras gårdsbutik. Efter det åker vi vidare till vårt andra stopp, Musselbaren
i Ljungskile. De berättar här om allt man kan tänkas undra om musslor, hur de
odlas, lagas och de vanligaste myterna. Därefter serveras vi lunch i form av en
matigare musselsoppa toppade med nyskördade blåmusslor, ihop med hembakat bröd. Efter lunchen åker vi vidare till vackert belägna Röe gård.
Här bjuds vi på vad man kan kalla för Bohusläns nationalrätt, äggost. Äggosten
tillagas av mjölk och ägg, samt ättika, filmjölk eller gräddfil, som får sjuda
sakta tills det skär sig. Därefter få massan rinna av i en form med hål i
botten. Den paras sedan utmärkt ihop med sylt. Vi avslutar sedan vår dag med ett besök på vingården och
cafét Chateaux Luna strax utanför Lysekil där vi får prova på deras egenproducerade viner tillsammans med tilltugg. Här odlar
de Solaris och Pinot Noir med ett mål på att tillverka 1 500 flaskor per
år. Därefter åker vi hemåt och beräknas vara i Göteborg cirka 18.30.