Dag 1. Hemorten – Freiburg
Vi flyger till Frankfurt. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till staden Freiburg i sydvästra Tyskland, belägen ca 30 km från franska gränsen. Här ska vi bo de kommande fem nätterna på InterCityHotel Freiburg. Under eftermiddagen gör vi en stadsvandring i de gamla medeltida kvarteren. Freiburg har Tysklands äldsta existerande gästgiveri, Zum Roten Bären, och den ståtliga domkyrkan står vid foten av Schlossberg sedan 1200-talet. Efter stadsvandringen väntar en trerätters middag på hotellet. 

Dag 2. Heldagsutflykt med båttur i Colmar & vinprovning på Domaine Zinck Paul
Efter frukost reser vi till den franska staden Colmar, en mysig stad med pittoreska kullerstensgator och korsvirkeshus. I stadens gamla stadskärna passerar floden La Lauch, och här gör vi en liten båttur på de idylliska kanalerna som gett området smeknamnet "Lilla Venedig". Därefter beger vi oss en liten bit utanför Colmar till vingården Domaine Zinck Paul i Eguisheim som är vackert belägen vid Vogeserna. Den familjeägda vingården har producerat vin sedan 1960-talet och vi får smaka på fyra olika viner. På kvällen äter vi gemensam middag på en trevlig restaurang.

Dag 3. Heldagsutflykt båttur på Titisee & bryggerivisning
Efter frukost väntar en halvtimmes båttur på sjön Titisee som är belägen nästan 900 meter över havet vid den berömda bergskedjan Schwarzwald. Sjön är hem åt många olika fiskarter, som exempelvis gädda, karp och abborre. Efter vår båttur avnjuter vi kaffe med hembakad Schwarzwaldtårta. Under eftermiddagen besöker vi ett ölbryggeri och får en guidad visning innan vi äter middag på Brauereigasthof Rothaus.

Dag 4. Halvdagsutflykt med vinprovning
Efter frukost stiger vi på spårvagnen för en kort färd till Staatsweingut Freiburg, som är ett statligt ägt vinforskningsinstitut. Egendomen grundades 1842 av bröderna Blankenhorn och användes redan tidigt för vinforskning. Den består idag av tre vinodlingar och vi kommer att få smaka sex olika viner efter en liten promenad bland vinfälten. Resten av dagen är fri för egna strövtåg i Freiburg. 

Dag 5. Heldagsutflykt med choklad- och vinprovning
Efter frukost åker vi till Chokladmuseet i Geispolsheim där vi får en inblick i alla momenten i chokladtillverkningsprocessen, från kakaoböna till färdig choklad. Vi avslutar självklart besöket med chokladsmakning. Därefter äter vi tvårätters lunch innan vi beger oss till resans sista vingård, Domaine Ruhlmann Jean-Charles et Fils. Ett litet tåg tar oss genom den pittoreska byn till vinodlingarna där vi får prova tre sorters vin. 

Dag 6. Freiburg – Hemorten
Efter frukost har vi förmiddagen fri till egna strövtåg. Vi lämnar vi vårt hotell och reser till flygplatsen i Frankfurt under eftermiddagen, och beräknas nå vår hemort under sen kväll. 

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · en lunch · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 395:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Freiburg julmarknad

Vinvandring Alsace

Strasbourg

Franska vinvägar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se