Dag 1. Hemorten – Delhi
Vi flyger till Delhi med mellanlandning. Måltider på flyget ingår.

Dag 2. Delhi – Jaipur
Vi landar i Delhi under tidig morgon och åker med vår buss de 27 milen till Jaipur. Vi gör ett stopp utmed vägen för en gemensam frukost. I Jaipur bor vi på Hotel Royal Orchid,The Fern Jaipur eller Sarovar Premiere där vi också äter lunch. Resten av dagen är fri för vila eller egna aktiviteter.

Dag 3. Jaipur
Frukost och därefter färd till Amber Fort med buss och jeep. Väl uppe vid detta borg- och palatskomplex beundrar vi de välbevarade originalmålningarna och den svindlande utsikten. Sedan gör vi ett besök på ett hantverkskooperativ. Vid lunchtid besöker vi en läkarfamilj som berättar om indiskt vardagsliv och familjetraditioner. Vi blir bjudna på en välkomstdrink och får sedan en demonstration i matlagning där man kan delta aktivt. Lunch intas tillsammans (besök, lunch, dryck 350:-). På eftermiddagen gör vi en rundtur med lokalguide i Jaipur och ser bland annat Hawa Mahal (Vindarnas palats), Jaipurobservatoriet Jantar Mantar och maharadjapalatset City Palace. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Jaipur – Ranthambore på landsväg
Frukost och färd till Ranthambore. Efter lunch på vårt hotell Treehouse Hotel Anuraga Palace eller Jungle Vilas Hotel kan man välja mellan en avkopplande eftermiddag vid poolen eller strövtåg i omgivningarna. Eftermiddagste eller kaffe (med traditionell musik) ingår, liksom middag.

Dag 5. Ranthambore
Under tidig morgon samlas vi för en safarifärd i öppen safaribuss genom Ranthambores nationalpark. Har vi tur ser vi en tiger men här finns också läppbjörnar, apor, hjortar och många fågelarter (morgonsafarin ingår i resans pris). Lunch, eftermiddagste/ kaffe och middag ingår. Man kan också boka en extra safaritur för att få ytterligare en chans att se en tiger (230:-). 

Dag 6. Ranthambore – Fatehpur Sikri – Agra
Frukost och buss mot Agra. På vägen stannar vi för lunch och besök i palatsstaden Fatehpur Sikri. I Agra checkar vi in på Four Points by Sheraton där vi ska bo i två nätter.

Dag 7. Agra
Idag är det dags för resans höjdpunkt: Taj Mahal, Shah Jahans magiska kärleksmonument som finns med på Unescos världsarvslista. Vi åker sedan vidare till Agra Fort. Här fängslades Shah Jahan av sin egen son och sägs ha avlidit i ett av fortets torn. Därefter besöker vi hantverkare som fortfarande kan konsten att göra ädelstensinläggningar i marmor. Vi äter sedan lunch på hotellet och har eftermiddagen fri till egna strövtåg. På kvällen finns möjlighet att uppleva en bollywooddansshow med Taj Mahal som tema (250:-).

Dag 8. Agra – Delhi på expressvägen
Frukost och därefter färd på nya expressvägen till Delhi. Väl framme äter vi lunch och besöker Qutab Minar-komplexet, en av Indiens mest fascinerande Unescolistade sevärdheter, samt en gurdwara, sikhernas heliga tempel. I Delhi checkar vi in på hotell Vivanta by Taj Dwarka eller Hotel Piccadily.

Dag 9. Delhi
Efter frukost besöker vi Jama-moskén, den största i Indien. Vi är nu i Old Delhis myller av basarer och gatuliv och gör en rundtur i gränderna med cykelriksha. Sedan åker vi vidare med buss förbi Röda fortet och gör en promenad vid Raj Ghat. Efter lunch gör vi en rundtur med buss i New Delhi. Här finns bland annat paradgatan Rajpath, presidentpalatset och minnesbågen India Gate.

Dag 10. Delhi – Hemorten
Transfer till flygplatsen. Vi flyger på morgonen med mellanlandning och ankommer samma dag under sen eftermiddag till vår hemort. Måltider på flyget.

Visum
Visum krävs till Indien. För svenska medborgare är det möjligt att ansöka om E-Visa vid inresa till Indien. Detta görs elektroniskt senast fyra dagar innan avresa. Ansökan kostar 80 dollar per person. Cirka tre veckor före avresa får ni information hemskickad om hur ni går tillväga. Ni gör ansökan på https://indianvisaonline.gov.in/evisa/.
Obs! Godkännandet behöver skrivas ut och tas med inför avresa.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 8 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 7 luncher · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 755:- · visum · dricks till guider och chaufförer · extra utflykter
Resevaluta: Indisk rupie
Speciellt: Extra utflykter behöver förbokas.

250 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.7 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Poon Hill

Indien

Goa med Mumbai

Sydindien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se