Dag 1. Hemorten – Tours
Vi flyger till Paris och tar oss med buss mot Loiredalen, sedan 2002 med på Unescos världsarvslista, och den charmiga staden Tours. Här checkar vi in på centralt belägna Le Grand Hotel där vi bor de kommande fyra nätterna. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Guidad tur i Tours och båttur på Loirefloden
Efter frukost gör vi en guidad stadsrundtur i Tours. Här finns många intressanta sevärdheter, som den imponerande katedralen Saint-Gatien och torget Place Plumereau med sina välbevarade korsvirkeshus från medeltiden. Efter rundturen äter vi lunch på egen hand på någon av stadens många mysiga små restauranger. På eftermiddagen åker vi buss till Rochecorbon, där en båttur på Loirefloden väntar. Med sina drygt hundra mil är floden Frankrikes näst längsta, och längs den ligger de många druvfält som ger upphov till de berömda Loirevinerna. Dagen avslutas med en gemensam trerätters middag i Montlouis-sur-Loire. Mätta och belåtna åker vi tillbaka till hotellet med vår buss.

Dag 3. Heldagsutflykt till Château de Chambord och Blois
Vi äter frukost och åker sedan till det sagolika slottet Château de Chambord, som stått modell för slottet i Disneys klassiker ”Skönheten och odjuret”. Byggnaden är en unik blandning av medeltida fransk borgarkitektur och italiensk renässans, och Leonardo da Vinci tros ha utformat delar av den. Slottet har stått obebott i långa perioder men är numera restaurerat. Vi får gott om tid att beundra den pampiga interiören och den omgivande trädgården innan vi åker vidare till Blois. Här åker vi på en guidad tur med häst och vagn i stadens romantiska äldre delar och stannar till för en vinprovning med välsmakande tilltugg. Dagen avslutas med middag på egen hand.

Dag 4. Heldagsutflykt till Saumur, Château de Villandry och Chinon
Denna dag går i vinets tecken, och vi börjar med ett besök på Bouvet Ladubay i Saumur där vi provar fyra olika Loireviner. Vi fortsätter sedan till den pittoreska byn Villandry där vi besöker renässansslottet med samma namn. När vi sett slottets tjusiga rum och hallar får vi tid att strosa omkring i den ljuvliga trädgården, som sägs vara en av världens vackraste. Från Villandry åker vi vidare till Chinon. Här gör vi ett besök på den berömda vingården Couly-Dutheil där vi provar fem lokala viner. Under kvällen äter vi middag på egen hand.

Dag 5. Tours – Château de Chenonceau – Hemorten
Vi checkar ut från hotellet och reser mot Paris. På vägen stannar vi till i byn Chenonceau, där det vackra och välkända renässansslottet Château de Chenonceau tornar upp sig vid floden Cher. Efter att ha utforskat slottet och den omgivande trädgården fortsätter vi till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 295:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 5/9 bor vi på hotell Ibis Styles Tours Centre, och besöker Château de Chenonceau dag 1 istället för dag 6. På avresan 20/9 bor vi på hotell Kyriad Tours Centre.

Andra liknande resor:

Cykel Loiredalen

Paris

Paris

Paris

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se