Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Delhi
Vi flyger till Delhi med mellanlandning.

Dag 2. Delhi
Under tidig morgon landar vi i Delhi där vår buss väntar och tar oss till vårt centralt belägna hotell The Park New Delhi. Därefter ger vi oss ut på resans första rundtur i Indiens huvudstad och ser bland annat Humajuns grav, Lotustemplet och Qutab Minar. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Delhi – Kalka – Shimla (260 km + 100 km)
Efter tidig frukost beger vi oss till Delhis järnvägsstation där vi stiger på tåget till Kalka, dit vi anländer vid lunchtid. Här väntar ännu ett tåg men inte vilket som helst. Tågsträckan Kalka–Shimla står med på Unescos världsarvslista där den inkluderas i ”Bergsjärnvägar i Indien”. Vi färdas genom 102 tunnlar, över 864 broar och längs med 919 kurvor. Väl framme i Shimla checkar vi in på historiska Woodville Palace Hotel. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Shimla
Efter frukost tar vår lokalguide med oss på en rundtur i delstaten Himachal Pradeshs huvudstad som under britternas styre var Indiens sommarhuvudstad. Vi besöker bland annat de brittiska vicekungarnas sommarresidens Viceregal Lodge, kyrkan Christ Church och gågatan The Mall.

Dag 5. Shimla – Chandigarh (115 km)
Vi reser söderut till en av Indiens senaste städer Chandigarh, som byggdes på 1950-talet. För stadens planering stod den världsberömde arkitekten Le Corbusier. Här checkar vi in på vårt hotell Park Plaza innan vi besöker den berömda Rock Garden med sina skulpturer byggda av olika sorters avfall. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Chandigarh – McLeod Ganj (250 km)
Efter frukost beger vi oss mot McLeod Ganj, kallat ”Lilla Lhasa” av alla de exiltibetaner som bor i Indien. Det är här deras regering och Dalai lama har sitt säte sedan exilen från Kina 1959. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell Surya Mcleod.

Dag 7. McLeod Ganj
När vi ätit frukost möts vi av vår lokalguide som ska visa oss några av alla de viktiga platserna i McLeod Ganj. Vi besöker bland annat Tsuglagkhang som är Dalai lamas tempelkomplex och det viktigaste buddhistiska monumentet i staden. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 8. McLeod Ganj
Efter frukost har vi hela dagen fri för egna upptäcktsfärder. Vår reseledare tar gärna med de som vill på vandringar i närområdet. Glöm inte badkläder och handduk.

Dag 9. McLeod Ganj – Amritsar (215 km)
När vi ätit frukost och checkat ut från hotellet besöker vi kyrkan St. John in the Wilderness som ligger längs den väg som vi åkte för att komma till McLeod Ganj. Härifrån får vi en sista vy över den storslagna lilla byn som gör ett enormt intryck på sina besökare. Vi åker sedan vidare till Amritsar, centrum för den sikhiska religionen. Staden ligger bara några mil från gränsen till Pakistan. I Amritsar möts vi av vår lokalguide som under eftermiddagen visar oss det storslagna Gyllene templet, sikhernas viktigaste helgedom. Därefter checkar vi in på hotell Holiday Inn och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 10. Amritsar – Delhi (450 km)
Tidigt på morgonen checkar vi ut från vårt hotell och beger oss till tågstationen där vi stiger på tåget som ska ta oss tillbaka till Delhi. Vi bor återigen på The Park New Delhi och har hela eftermiddagen till eget förfogande i Indiens huvudstad.

Dag 11. Delhi – Agra (230 km)
Efter frukost möter vår lokalguide oss i lobbyn och förmiddagen börjar med en rundtur i Old Delhi. Vi ser bland annat Röda fortet, Jama-moskén och Old Delhis marknad. Under eftermiddagen åker vi till staden Agra där vi hittar Indiens största sevärdhet Taj Mahal. Vi checkar in på Crystal Sarovar och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 12. Agra – Delhi (230 km)
Vi äter tidig frukost för att redan vid soluppgången ta oss till ett av de sju nya underverken, Taj Mahal. Första känslan vid synen av detta magiska kärleksmonument går inte att beskriva utan måste upplevas. Vi får en guidad rundvisning av Taj Mahal, som finns med på Unescos världsarvslista, innan vi besöker andra historiska byggnader i Agra. På eftermiddagen återvänder vi till Delhi. Vi checkar in på hotell Vivanta by Taj Mahal i närheten av flygplatsen. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 13. Delhi – Hemorten
Efter tidig frukost tar vår buss oss till flygplatsen. Vi flyger med mellanlandning och anländer samma dag under sen eftermiddag till vår hemort. Måltider på flyget.

För svenska medborgare är det möjligt att ansöka om E-Visa vid inresa till Indien. Detta görs elektroniskt senast fyra dagar innan avresa. Ansökan kostar 50 dollar per person. Cirka tre veckor före avresa får ni information hemskickad om hur ni går tillväga. Ni gör ansökan på https://indianvisaonline.gov.in/evisa/Registration.
Obs! Godkännandet behöver skrivas ut och tas med inför avresa. 

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · engelsktalande lokalguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum 5 375 :- · visum · dricks till guider och chaufförer
Resevaluta: Indisk rupie
Speciellt: Visum krävs till Indien. Cirka en månad före avresa skickas information om visumrutiner. Under resan är det nödvändigt med promenadvana. Stadsvandringarna i Shimla och McLeod Ganj är branta på sina ställen. Vädret skiljer sig stort från natt till dag på vissa platser, så mössa, underställ och vantar är bra att packa ned. Övriga packningstips: ingångna skor, badkläder, solkräm, handsprit, reseapotek. På avresan 16/11 bor vi på Park Plaza i Chandigarh och Crystal Sarovar i Agra.
Andra liknande resor:

Indien

Poon Hill

Indien

Dubai

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se