Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Arles
Vi flyger till Nice på förmiddagen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss vidare till Arles. Vi stannar för lunch utmed motorvägen och under början av kvällen når vi Arles. Staden med sitt strategiska läge vid floden Rhône och närheten till Medelhavet har ibland kallats ”gallernas Rom”. Här finns många monument från romartiden, bland annat den vackra amfiteatern som rymde 20 000 åskådare. Vårt hotell ligger i centrum cirka 300 meter från gamla stan med sina medeltida gränder och livliga restauranger och barer. Vi bor fyra nätter på  Hotel Arles Plaza. Middag på kvällen.

Dag 2. Heldagutflykt Pont du Gard och Avignon
Efter frukost möter vi en lokalguide som kommer att vara med oss under hela dagen. Vi börjar med att resa norrut till den romerska akvedukten Pont du Gard som är belägen mellan Nîmes och Avignon. Detta är en av de största och bäst bevarade akvedukterna i världen och den är därför uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi får en rundvisning av akvedukten och avslutar med en gemensam lunch som ingår i resans pris. Under eftermiddagen reser vi vidare mot Avignon och påvepalatset från 1300-talet. I utflykten ingår även ett besök vid den medeltida bron Pont Saint-Bénézet (Pont d’Avignon) byggd på 1100-talet. Ursprungligen var bron 900 meter lång och bestod av 22 valv, varav fyra återstår idag. Redan på 1600-talet skrevs en visa om bron: ”Sur le pont d’Avignon”. Under sen eftermiddag åker vi tillbaka till vårt hotell i Arles.

Dag 3. Halvdagsutflykt till Aix-en-Provence
Efter frukost tar vår reseledare med oss på en utflykt till Aix-en-Provence. Denna charmiga stad var under medeltiden huvudort i Provence. Staden har anor från 100-talet f.Kr. och anlades på denna plats tack vare sitt milda klimat och tillgången till varma källor. Idag är Aix en betydande universitetsstad med blomstrande näringsliv. Vi får egen tid att upptäcka staden med de vackra fontänerna och det stora utbudet av butiker, restauranger och kaféer. Lunch på egen hand. Därefter återresa till vårt hotell i Arles.

Dag 4. Heldagsutflykt Marseille
Efter frukost möter vi en lokalguide som kommer att vara med oss under hela dagen. Vi reser mot kustens dramatiska bergslandskap och hamnstaden Marseille. Efter Paris och Lyon är det Frankrikes tredje största stad, och den är känd som ”Imperiets hamn”. Här gör vi en rundtur i centrum och besöker gamla stan. Under eftermiddagen tar vi en båttur från Marseilles gamla hamn Vieux Port. Efter en halvtimme når vi ön If med Château d’If, en borg och försvarsanläggning från 1500-talet. Senare upprättades också ett fängelse här som kom att bli det mest fruktade i Frankrike. Den förste fången sägs ha varit en adelsman som konspirerat mot monarkin. Alexandre Dumas lät sig inspireras av miljön i sin roman ”Greven av Monte Cristo”, där mannen med järnmasken satt fången. I verkligheten satt han som livstidsfånge på en ö utanför Cannes. Under början av kvällen återvänder vi till Arles och vårt hotell.

Dag 5. Arles – Antibes – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut och lämnar Arles. På vägen till Nice stannar vi i Antibes med anor från 300-talet. Denna underbara pärla ligger mellan Cannes och Nice och vår reseledare tar oss med på en promenad i den välbevarade gamla stan med sina mysiga gränder, torg och marknadsplats. Under 1950-talet vistades den svenske skalden Evert Taube mycket i Antibes och skrev där några av sina verk. Antibes har i alla tider lockat konstnärer. Även spanjoren Pablo Picasso hade under en kort period sin ateljé och bostad under takåsarna i Grimaldis slott. Picasso donerade några av sina verk till det nuvarande Picassomuseet i slottet. Vi går sedan vidare ner mot hamnen Port Vauban och längs Miljardärernas kaj med små kaféer och enorma yachter. Därefter blir det egen tid för lunch och strövtåg i centrum. Kanske det lockar med ett bad eller shopping. Under sen eftermiddag åker vi till flygplatsen i Nice. Vi beräknas nå vår hemort under sen kväll.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · en lunch · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 325:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Båtturen dag 4 till Château d´If är beroende av vädret och kan vid ogynnsamma väderförhållanden ställas in.

141 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.1 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Provence

Nice

Italienska rivieran

Tossa de Mar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se