Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Madrid
Vi flyger till Madrid vid lunchtid . Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till centralt belägna hotell Courtyard Marriott Princesa där vi ska bo de kommande två nätterna. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Madrid och tapasmiddag
Efter frukost möter vi en lokalguide och gör en guidad rundtur i den spanska huvudstaden. Madrids medelpunkt är det livliga torget Puerta del Sol där många historiska händelser har utspelats. I stadens gamla del ligger det pampiga kungliga slottet, Palacio Real, som tog 26 år att färdigställa. Öster om gamla stan breder bourbonernas Madrid ut sig. Här byggde de storslagna torg med fontäner, en triumfbåge och det som senare blev Prado, ett av världens förnämsta konstmuseer. Under sen eftermiddag är det dags för matlagningskurs. Vi får en intressant lektion i hur man lagar de typiska spanska smårätterna tapas och avnjuter sedan vår tapasmiddag.

Dag 3. Madrid – Burgos och vinprovning
Efter frukost reser vi mot Burgos. Längs vägen besöker vi vingården Raíz de Guzmán där vi provar tre sorters vin och smakar ”världens godaste ost” Páramo de Guzmán. När vi kommer fram till Burgos möts vi av en lokalguide som tar oss med på en rundtur i staden som domineras av sin ståtliga gotiska katedral. Kyrkan började byggas 1221 och är ett av den spanska gotikens mästerverk, upptaget på Unescos världsarvslista. Sedan checkar vi in på centralt belägna Hotel Rice Reyes Católicos. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Burgos – Bilbao
Efter frukost reser vi mot Bilbao genom Baskiens kuperade landskap. När vi kommit fram möter vi en lokalguide som tar oss med på en tur i Baskiens största stad, belägen vid floden Nervión nära Biscayabukten. Vi checkar sedan in på Gran Hotel Bilbao i hjärtat av Burgos, där vi också äter lunch. På eftermiddagen har vi möjlighet att upptäcka staden på egen hand och kanske besöka det berömda Guggenheimmuseet som öppnades 1997. På kvällen gör vi som baskerna och besöker tillsammans olika ställen för att avnjuta pintxos, den baskiska motsvarigheten till tapas, med vin.

Dag 5. Bilbao – San Sebastián – Logroño
Frukost och sedan beger vi oss mot San Sebastiàn som ligger vid Biscayabukten. Här gör vi en guidad rundtur där vi bland annat ser det kungliga palatset Miramar och den historiska stadskärnan med sina charmiga gränder. Vi åker med bergbanan upp till Monte Igueldo där vi har en fantastisk utsikt över La Conchabukten. Efter vårt besök i San Sebastián fortsätter vi längs kusten mot den lilla pittoreska fiskebyn Getaria, hemort för den första världsomseglaren Juan Sebastián Elkano. Här besöker vi en vinproducent och provar det baskiska vinet Txakoli. Därefter fortsätter vi mot Logroño, beläget vid floden Ebro. Vi checkar in på centrala Hotel Ciudad de Logroño där vi ska tillbringa två nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Logroño
Efter frukost gör vi en guidad tur i Logroño, huvudstad i regionen Rioja. Vi promenerar längs gamla stans mysiga gränder och beundrar katedralen med sina tvillingtorn. På eftermiddagen gör vi en utflykt till den lilla staden Santo Domingo de la Calzada, som ligger längs den berömda pilgrimsvägen till Santiago de Compostela. I den pittoreska medeltida stadskärnan ser vi katedralen som började byggas i mitten av 1100-talet. Gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Logroño – Elciego – Laguardia – Madrid
Frukost och utcheckning. Dagens första mål är den lilla byn Elciego i Riojadistriktet. Bland medeltida stenhus reser sig en ultramodern anläggning med ett färgstarkt titantak i rosa, silver och guld. Det är vinproducenten Marqués de Riscals ”vinstad” som utformats av den berömde arkitekten Frank O Gehry. Här gör vi en rundtur och vinprovning. Vi fortsätter sedan till den medeltida byn Laguardia som ligger på en höjd omgiven av vinodlingar. Innanför den gamla ringmuren gör vi en promenad bland de smala gränderna. Därefter åker vi vidare till Madrid och checkar återigen in på hotell Courtyard Marriott Princesa för övernattning och middag.

Dag 8. Madrid – Hemorten
Tidigt på morgonen hämtas vi av vår transferbuss för att åka till flygplatsen. Vi får frukostpaket med oss från hotellet. Vi beräknas nå vår hemort vid lunchtid .

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 7 middagar · alla utflykter · engelsktalande lokalguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 995:-
Resevaluta: Euro
Andra liknande resor:

Madrid

Pilgrimsvägen

Alicante

Costa Blanca

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se