Dag 1. Hemorten – Sankt Johann
Vi flyger till München och fortsätter med vår buss mot Tyrolen och Sankt Johann. Under eftermiddagen checkar vi in på gemytliga Hotel Gasthof Park där vi ska bo i sex nätter. Samtliga dagar ingår middag på hotellet.

Dag 2. Örnnästet
Efter frukost gör vi en utflykt till Hitlers Örnnäste, Kehlsteinhaus, som ligger nära Berchtesgaden i Tysklands sydöstligaste hörn. Den sista vägen upp till Örnnästet är drygt 6 km lång och ett mästerverk i sig. Under 13 månader byggdes den av 3 000 arbetare mellan åren 1937 och 1938. Från Örnnästet är det en hänförande utsikt över Bayern och Salzburgerland. På kvällen är det Tyrolerafton med dans och musikunderhållning. 

Dag 3. Innsbruck
Frukost. Därefter åker vi till vackra Innsbruck, staden där drottning Kristina offentligt konverterade till katolicismen. Här möter vi vår lokalguide som visar oss stadens höjdpunkter, och därefter får vi tid för lunch på egen hand. Middag på kvällen.

Dag 4. Sankt Johann
Frukost. Hela dagen fri för egna aktiviteter. I Sankt Johann är valmöjligheterna många. Här kan man till exempel ge sig ut på en vandring och njuta av den vackra naturen. Vill man ta det lite lugnare kan man strosa längs med gågatan och shoppa eller koppla av på en av de många restaurangerna i byns centrum. Middag på kvällen.

Dag 5. Salzburg
Efter frukost gör vi en heldagsutflykt till Salzburg, Mozarts födelsestad. Under förmiddagen får vi en guidad stadsrundtur med en lokalguide. Vi ser den historiska stadskärnan med sevärdheter som Mozartplatz, katedralen och gågatan Getreidegasse. Salzburg har en av de bäst bevarade stadskärnorna i Österrike. Middag på kvällen.

Dag 6. Salzkammergut
Efter frukost gör vi en heldagsutflykt till Salzkammerguts underbara sjödistrikt. Vi inleder förmiddagen med en båttur på Wolfgangsee. Den börjar i Sankt Gilgen och efter cirka en timmes färd når vi Sankt Wolfgang. Här kliver vi i land och får uppleva den vackra byn, mest berömd för värdshuset Vita Hästen och operetten med samma namn som utspelar sig här. Under eftermiddagen fortsätter vi till Hallstatt vid Hallstätter See. Den lilla byn ligger vid strandkanten av sjön och klamrar sig fast på en avsats som omges av höga berg. Här får vi en guidad visning av lokalguide. Därefter återvänder vi till vårt hotell och äter en gemensam middag på kvällen. 

Dag 7. Sankt Johann – Hemorten
Efter en sista frukost på vårt hotell checkar vi ut och åker mot flygplatsen för hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 795:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Saalbach

Vandring Saalbach

Vandring Tyrolen

Salzkammergut

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se