Dag 1. Hemorten – Mumbai
Vi flyger till Mumbai (Bombay) med mellanlandning.

Dag 2. Ankomst Mumbai
Vi landar i Mumbai under tidig morgon. Vår reseledare tar oss till vår buss och efter ett frukoststopp gör vi en liten rundtur där vi får se Marine Drive, Gateway of India och Malabar Hill med ”Hanging Gardens”, innan vi beger oss till Hotel Kohinoor där vi ska bo i två nätter. Resten av dagen lämnas fri till avkoppling. På kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3. Mumbai
Efter frukost gör vi en stadsrundtur där vi bland annat besöker utomhustvätteriet Dhobi Ghat, stationsbyggnaden Victoria Terminus som är ett av Unescos världsarv, Jain-templet och Gandhimuseet Mani Bhavan. Efter lunch ges möjlighet att följa med på en rundtur till fots i ett av världens största slumområden, Dharavi, känt från filmen ”Slumdog Millionaire” (195:- med guide från området, överskottet går till Dharavis skola). Den som inte vill följa med på denna utflykt har i stället fri tid att uppleva staden på egen hand eller kanske besöka ett museum. Middag på kvällen.

Dag 4. Flyg Mumbai – Kochi
Vi lämnar Mumbai för att med inrikesflyg (cirka två timmar) bege oss till Keralas kulturella huvudstad Kochi, som är Malabarkustens viktigaste hamn. Holländska hus står bredvid engelska plantageinspirerade villor, och staden har präglats av den rika kryddhandeln och av människor från olika kulturer som bosatt sig här. På eftermiddagen ser vi en typisk dansföreställning med lokala dansare på Kathakali dansteater. Middag och övernattning på Casino Hotel i Kochi där vi ska bo i två nätter

Dag 5. Kochi
Efter frukost gör vi en stor rundtur i Kochi. Vi besöker synagogan från 1568, St. Francis kyrka med Vasco da Gamas gravsten och inte minst det holländska palatset med vackra målningar av scener från det hinduiska eposet Ramayana. Vi flanerar i gemytliga Fort Kochi som påminner om en stad vid Medelhavet och ser sedan den gamla hamnen med kinesiska fiskenät, en fisketeknik som antagligen kom till Kochi med Kublai khans handelsmän och som används än idag. Vid lunchtid finns möjlighet till matlagning hos en indisk familj. De traditionella maträtterna avnjuts sedan under mangoträden (395:-). Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Kochi – Thekkady
Efter frukost färdas vi genom det lummiga landskapet och ser gummiplantager, kryddodlingar, teplantager och intensivt gröna raviner med små vattenfall. Vi når slutligen Thekkady och vårt hotell Poetree Sarovar Portico, som är beläget på en lummig sluttning och erbjuder oförglömliga vyer över omgivningarna. Vi gör en guidad promenad och får reda på mycket om kryddor som kardemumma, peppar, muskotnöt med flera. På eftermiddagen åker vi till ett av Indiens mest fascinerande naturskyddsområden, Unescovärldsarvet Periyars nationalpark och tigerreservat. Vi gör en två timmars båtfärd med möjlighet att se elefanter, sambarhjortar och gauroxar. På klipphällarna ligger ödlor gärna och värmer sig i solen. Här finns också leoparder, vildsvin och tigrar. Middag på hotellet.

Dag 7. Thekkady – Alappuzha
Efter frukost lämnar vi de böljande kullarna och åker ner till Keralas berömda Backwaters, ett område med kanaler och naturliga vattendrag som tillsammans bildar en total längd på över 900 km som genomkorsar regionen. Vid lunchtid går vi ombord på en husbåt på Backwaters för en härlig kryssning. Dessa båtar användes ursprungligen som fraktbåtar och har blivit en omistlig del i bilden av Kerala. Båten har två sovsalar med AC, dusch och toalett, och i fören finns båtens ”vardagsrum” med matbord och sittplatser där man kan koppla av och stilla beundra landskapet. Lunch och middag ombord. Den som vill kan åka med en traditionell liten roddbåt med en roddare och kommer då närmare byarna och vardagslivet genom de smalare kanalerna (cirka 40 min, 175:-). På kvällen lägger vi oss för ankar och övernattar.

Dag 8. Alappuzha – Kovalam
Efter frukost kliver vi i land och reser vidare till Kovalam och vårt hotell Uday Samudra Hotel & Spa. Middag på kvällen. På hotellet finns möjlighet till yoga och ayurvedisk massage och behandlingar (kan förbokas i början av resan).

Dag 9. Heldagsutflykt Indiens sydspets
Vi åker till staden Kanyakumari, belägen på Indiens södra spets i grannstaten Tamil Nadu. Här möts Bengaliska viken, Arabiska havet och Indiska oceanen (545:- för bussresa och lunch). Middag på kvällen.

Dag 10. Kovalam
Dagen är fri för att njuta av Kovalam, med sol, sand och vatten. Vår reseledare kan hjälpa den som önskar göra en egen utflykt till Keralas huvudstad Thiruvananthapuram eller Chala Market. Middag på kvällen

Dag 11. Flyg Thiruvananthapuram – Mumbai
Frukost och därefter har vi en timmes bussfärd till flygplatsen i Thiruvananthapuram. Vi flyger till Mumbai (cirka två timmar) där vi ska bo en natt på Hotel Kohinoor. Middag på hotellet.

Dag 12. Hemresa
Vi får med oss frukostpaket och efter tidig utcheckning möter vi vår buss som kör oss till flygplatsen. Vi flyger med mellanlandning och landar samma dag. Måltider på flyget.

För svenska medborgare är det möjligt att ansöka om E-Visa vid inresa till Indien. Detta görs elektroniskt senast fyra dagar innan avresa. Ansökan kostar 50 dollar per person. Cirka tre veckor före avresa får ni information hemskickad om hur ni går tillväga. Ni gör ansökan på https://indianvisaonline.gov.in/evisa/.
Obs! Godkännandet behöver skrivas ut och tas med inför avresa. 

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · inrikesflyg · 10 övernattningar i dubbelrum (en på husbåt) · 11 frukostar · en lunch · 10 middagar · utflykter enligt program · lokalguide under hela resan · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 4 795:- · visum · dricks till guider och chaufförer · extra utflykter
Resevaluta: Indisk rupie
Speciellt: Visum krävs till Indien. Incheckat bagage på inrikesflyget får väga högst 15 kg, handbagage 5 kg. Extra utflykter behöver förbokas.

45 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Sri Lanka

Sri Lanka

Goa med Mumbai

Indien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se