Dag 1. Hemorten – Calvi
Vi flyger till Bastias flygplats och åker vidare till den populära badorten Calvi på Korsikas västkust. Enligt korsikanerna var det här som Christofer Columbus föddes trots att historieböckerna säger annorlunda. I Calvi finns mysiga små gränder med butiker och kaféer, och längs den långa hamnpromenaden ligger restaurangerna och barerna tätt. Vi checkar in på Hotel Revellata där vi ska bo den kommande veckan. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag.

Dag 2–7. Korsika
Under vår vistelse gör vi fem vandringar. Vissa vandringar går utmed havet och andra i inlandet. Vi vandrar bland berg och raviner, genom skogar och olivlundar, och njuter av fantastisk vyer.

Dag 8. Calvi – Hemorten
Efter frukost och utcheckning åker vi till Bastias flygplats för hemresa.


Under resan gör vi följande vandringar:

La Revellata
På resans första vandring utgår vi från vårt hotell och vandrar till den natursköna halvön La Revellata. Turen går till stor del längs kusten, och vi passerar flera inbjudande små badvikar vid det turkosfärgade havet. På udden av halvön når vi Revellata-fyren, och härifrån bjuds vi på en härlig utsikt över bukten och Calvi. Väl tillbaka i Calvi äter vi lunch på egen hand.

Bonifatu
Idag hämtar vår buss oss vid hotellet för en vandring i nationalparken Bonifatu, belägen vid foten av Monte Grasso. Bonifatu betyder ”vacker plats att vara på”, och här vandrar vi i underbar natur och njuter av bruset från Figarellafloden som utgår från bergen och mynnar i havet. Kanske lockar en paus för ett dopp i det kalla vattnet innan vi vandrar tillbaka bland vackra klippformationer och grönskande omgivningar.

Ascodalen
Vi åker inåt land på slingrande bergsvägar till byn Asco som gömmer sig i dalen med samma namn. Här vandrar vi på hög höjd och med makalösa vyer över såväl dramatiska berg som olivträd, och kanske stöter vi på några av bergsgetterna eller vildhästarna som finns i området.

Désert des Agriates
Efter frukost åker vi till Désert des Agriates, som förr i tiden var ett jordbruksområde men numera är en naturskön nationalpark. Vi passerar fruktodlingar och olivlundar medan vår vandringsledare berättar om områdets artrika flora. Så småningom kommer vi ut till kusten och når den botaniska trädgården Parc de Saleccia. När vi strosat genom den vackra trädgården finner vi en trevlig badvik där vi kan förtära vår medhavda lunch och kanske ta ett uppfriskande dopp.

Tavignanodalen
Dagens vandring börjar i staden Corte, en gång i tiden Korsikas huvudstad och vackert belägen bland djupa dalgångar. Härifrån vandrar vi in i Tavignanodalen, som så småningom förvandlas till en dramatisk flodravin med branta bergsväggar. I dalen finns flera naturliga bassänger, och vid en av dem intar vi vår medhavda lunch. Vi återvänder sedan till Corte där vi får tid att se oss omkring på egen hand innan vi åker tillbaka till hotellet.

Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en middag · 4 picknickluncher · utflykter enligt program · vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 275:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Italienska rivieran

Italienska rivieran

Italienska rivieran

Norra Sardinien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se