Dag 1. Hemorten – Chongqing
Vi lämnar Sverige och flyger mot Chongqing. Staden ligger i Kinas centrala inland, där Jialingfloden rinner ut i Yangtzefloden.

Dag 2. Chongqing
Vi anländer till Chongqing där vi möts av vår engelskspråkiga guide vid flygplatsen. Här blir vi upphämtade av vår buss som tar oss in till stan. På vägen dit åker vi förbi Eling parken, en park som anlades i början på 1900-talet och som erbjuder en fantastisk panoramavy över den stora staden. Vi checkar in för två nätter på Hilton Chongqing, som ligger intill den berömda Yangtzefloden. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang.

Dag 3. Chongqing – Dazu
Frukost. Idag ger vi oss ut på en utflykt till grottskulpturerna i Dazu. Grottskulpturerna började huggas ut ur berget på 800-talet under Tangdynastin och fullbordades under Songdynastin. Tack vare att de länge var väldigt otillgängliga har de varit väl skyddade, vilket har gjort dem till de bäst bevarade grottskulpturerna i världen från den här perioden. Under dagen äter vi lunch på en lokal restaurang.

Dag 4. Chongqing stadsrundtur – Yangtzekryssning
Efter frukost gör vi oss redo för en hel dags stadsrundtur. Vi besöker bland annat den unika byggnad som hyser People’s Assembly Hall, en konserthall och teater i centrala Chongqing. Vi gör även ett besök på Stilwell Museum, som har byggts till minne av det kinesiska och amerikanska samarbetet mot Japan under andra världskriget. Museet är inrymt i den amerikanske generalen Joseph Stilwells residens och högkvarter. Under dagen äter vi lunch på en lokal restaurang, innan vi framåt kvällen åker med buss till hamnen och kliver ombord på vårt kryssningsfartyg.

Dag 5. Yangtzekryssning
Frukost. Vi färdas längs Yangtzefloden och ser Kinas vackra landskap glida förbi. Under dagen gör vi ett stopp vid Shibaozhai-pagoden som ligger vid en hög klippa vid flodens strand. Den historiska träpagoden är tolv våningar hög och anses vara en av Kinas främsta sevärdheter. Idag njuter vi av både lunch och middag i kryssningsbåtens restaurang.

Dag 6. Yangtzekryssning
Dagen inleds med frukost. Idag passerar vi två av Yangtzeflodens tre raviner. Den första är Qutangravinen, som också är den mest spektakulära. Under dagen gör vi även en utflykt till de tre ravinerna vid Daningfloden, som är en biflod till Yangtzefloden. Alternativt beger vi oss till Shennongströmmen – en naturskön sträcka som omges av orörd natur och höga berg. Lunch och middag serveras på båten.

Dag 7. Yichang – Wuhan
Frukost. Vi har nått vår sista dag på Yangtzefloden. Idag gör vi en utflykt till de tre ravinernas damm, som är en gigantisk vattenkraftsdamm i Yangtzefloden på gränsen mellan Hubei och Chongqing. När den färdigställdes år 2012 var det världens största damm, och på grund av bygget har stora områden längs Yangtzefloden fått evakueras. Vi går i land vid hamnen i Maoping, där vi blir upphämtade av vår buss som tar oss till tågstationen i Yichang. Här tar vi snabbtåget mot Wuhan, där vi möts av vår engelskspråkiga guide. Vi checkar in för en natt på hotell Marco Polo Wuhan.

Dag 8. Wuhan
Dagen inleds med frukost och sedan utforskar vi miljonstaden Wuhan som ligger där floderna Yangtze och Han möts. Vi besöker bland annat det traditionella kinesiska tornet Gula tranans torn, som står på en kulle vid Yangtzeflodens strand. Vi fortsätter därefter till Hubeimuseet, där vi får lära oss om provinsens historia. I museets stora samlingar ingår inte mindre än 200 000 unika historiska föremål, såsom jade- och bronsobjekt, målningar, antika vapen och porslin. I museet får vi dessutom chansen att se en konsert med traditionellt kinesiskt klockspel. Museet är vackert beläget vid en sjö, och det finns tid att strosa omkring och njuta av omgivningarna. Under dagen äter vi lunch på en lokal restaurang.

Dag 9. Wuhan – Guilin
Efter frukost hämtas vi av vår buss som tar oss till stationen i Wuhan, där vi tar tåget mot staden Guilin. Här möts vi av vår engelskspråkiga guide som tar oss med till Guilin Park Hotel där vi checkar in för tre nätter. På kvällen har vi tid att se oss omkring i staden som ligger naturskönt vid floden Li.

Dag 10. Longjis risterrasser
Frukost. Idag gör vi en utflykt till Longjis fantastiska risterrasser, som sägs vara de mest sevärda terrasserna i hela Kina. Här besöker vi en gammaldags by, som till stor del befolkas av zhuangfolket – en etnisk minoritetsgrupp i Kina. Uppe på berget äter vi en enkel lunch, och senare stannar vi till vid ett hundra år gammalt hus där vi får ta del av zhuangfolkets livsstil och traditioner.

Dag 11. Guilin
Guilin ligger i ett unikt karstlandskap, och efter frukost åker vi till en kalkstensgrotta som är en stor turistattraktion i området. I den ljussatta grottan återfinns en mängd stalaktiter, stalagmiter och stenformationer i olika former och storlekar. Vi tar oss också till toppen av Fubo, ett över 200 meter högt tornliknande berg varifrån man har en fantastisk vy.

Dag 12. Guilin – Yangshuo
Efter frukost färdas vi idag längs den vackra Lifloden till den lugna semesterorten Yangshuo. Under färden äter vi gemensam lunch. Yangshuo ligger omgivet av sockertoppsliknande kalkstensberg och slingrande floder. Vi besöker bland annat stadens äldsta gata, som har en historia som går över 1 400 år tillbaka i tiden, samt en lokal marknad. Sedan checkar vi in på Jasper International Hotel.

Dag 13. Yangshuo
Frukost. Idag har vi dagen fri till att se oss omkring i staden på egen hand. Yangshuo är känt i hela Kina för sin skönhet med vackra floder och ett grönskande landskap. Här är man så långt bort från stadstrafik och citystress som man kan komma. Ett bra sätt att uppleva de fantastiska omgivningarna är att hyra cykel och ge sig ut på vägarna, som dock är av varierande kvalitet.

Dag 14. Yangshuo – Guilin – Guangzhou
Efter frukost återvänder vi till Guilin för att ta snabbtåget till storstaden Guangzhou, tidigare känd som Kanton. I Guangzhou gör vi bland annat en utflykt till två antika tempel, varav det ena byggdes redan på 500-talet. Vi checkar in på Hotel Landmark där vi bor en natt. Eftersom vår resa börjar närma sig sitt slut samlas vi för avskedsmiddag på en lokal restaurang på kvällen.

Dag 15. Guangzhou – Hemorten
Frukostbox. Vi blir upphämtade med buss som tar oss till flygplatsen och flyget hem.

Visum

Obs! P.g.a. nya visumregler krävs att alla sökande (gäller alla mellan 14 och 70 år) lämnar fingeravtryck personligen och ansöker om visum på plats hos Chinese Visa Application Service Center (CVASC) i Göteborg eller Stockholm. Instruktioner för visumansökan skickas ut cirka en månad före avresa.

Om ni av olika anledningar inte kan göra ansökan på plats hos CVASC finns ett alternativt sätt genom Alla Visum. Obs! För att ansöka om visum på detta vis krävs det att ni är minst två personer som reser till och från Kina tillsammans då ni söker ett gruppvisum. Besök www.allavisum.se/kina och följ anvisningarna för Entry visa.

Ingår: Flyg t/r · 10 övernattningar i dubbelrum · 3 övernattningar i dubbelhytt · 13 frukostar · 7 luncher · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 5 675:- · kostnad för visum · dricks till lokala guider och chaufförer cirka 600 RMB per resenär
Resevaluta: Kinesiska yuan

Andra liknande resor:

Kina

Hongkong

Peking

Sydostasien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se