Dag 1. Hemorten – Chongqing
Vi lämnar Sverige och flyger mot Chongqing. Staden ligger i Kinas centrala inland, belägen där Jialingfloden rinner ut i Yangtzefloden.

Dag 2. Chongqing
Vi anländer till Chongqing där vi möts upp av vår engelskspråkige guide vid flygplatsen. Här blir vi upphämtade av vår buss som ska ta oss in till stan. På vägen dit åker vi förbi Eling park, en park som anlades i början på 1900-talet, och som bjuder en fantastisk panoramavy över den stora staden. Vi checkar in på Hilton Hotel Chongqing i två nätter, som ligger intill den berömda Yangtzefloden. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang.

Dag 3. Chongqing – Dazu
Frukost. Idag ger vi oss ut på en utflykt till grottskulpturerna i Dazu. Grottskulpturerna började huggas ut ur berget på 800-talet under Tangdynastin och fullbordades under Songdynastin. På grund av att de länge var väldigt otillgängliga har de varit väl skyddade, vilket har gjort dem till de bäst bevarande grottskulpturerna i världen från den här perioden. Under dagen äter vi lunch på en lokal restaurang.

Dag 4. Chongqing stadsrundtur – Yangtzekryssning
Efter frukost gör vi oss redo för en hel dags stadsrundtur. Vi kommer bland annat att besöka den unika byggnaden som rymmer Peoples Assembly Hall, som är en konserthall och teater i centrala Chongqing. Vi kommer även att besöka Stillwell museum, som har byggts till minne av det kinesiska och amerikanska samarbetet mot Japan under andra världskriget. Museet är byggt i en före detta amerikansk generals huvudkvarter. Under dagen äter vi lunch på en lokal restaurang, innan vi framåt eftermiddagen åker med buss till hamnen där vi kliver ombord på vårt kryssningsfartyg.

Dag 5. Yangtzekryssning
Frukost. Vi färdas längs Yangtzefloden och ser Kinas vackra landskap glida förbi. Under dagen gör vi ett stopp vid Shibaozhai-pagoden som ligger vid en hög klippa vid flodens strand. Den historiska träpagoden är 12 våningar hög, och har klassats som en av Kinas största sevärdheter. Idag njuter vi av både lunch och middag i kryssningsbåtens restaurang.

Dag 6. Yangtzekryssning
Dagen inleds med frukost. Idag kommer vi att passera två av Yangtzeflodens tre raviner. Den första är Qutangravinen, som också är den mest spektakulära. Under dagen kommer vi även att göra en utflykt till de tre ravinerna vid Daning-flodens smaragdgröna vatten, som är en biflod till Yangtzefloden. Alternativt beger vi oss till Shennongströmmen – en naturskön sträcka som omges av orörd natur och höga berg. Lunch och middag serveras på båten.

Dag 7. Yichang – Wuhan
Frukost. Vi har nått vår sista dag på Yangtzefloden. Idag gör vi en utflykt till de tre ravinernas damm, som är en gigantisk vattenkraftsdamm i Yangtzefloden på gränsen mellan Hubei och Chongqing. När den färdigställdes år 2012 var det världens största damm, och på grund av bygget har stora områden längs Yangtzefloden fått evakueras. Vi går i land vid hamnen i Maoping, där vi blir upphämtade av vår buss som tar oss till tågstationen i Yichang. Här tar vi snabbtåget mot Wuhan, där vi möts upp av vår engelskspråkiga guide. Vi checkar in för en natt på hotell Marco Polo Wuhan.

Dag 8. Wuhan
Dagen inleds med frukost och sedan utforskar vi miljonstaden Wuhan som ligger där Yangtze- och Hanfloden möts. Vi kommer bland annat att besöka det traditionella kinesiska tornet Yellow crane tower, som står på en kulle vid Yangtzeflodens strand. Vi fortsätter därefter till  Hubeimuseet , där vi får lära oss om provinsens historia. I museets stora samlingar ingår inte mindre än 200 000 unika historiska objekt så som jade, brons, målningar och porslin. I museet kommer vi dessutom få chansen att se en konsert med traditionellt kinesiskt klockspel. Museet ligger vackert beläget vid en sjö, och det finns tid till att strosa omkring och njuta av omgivningarna. Under dagen äter vi lunch på en lokal restaurang.

Dag 9. Wuhan – Guilin
Efter frukost blir vi upphämtade med buss som tar oss till stationen i Wuhan där vi tar tåget mot staden Guilin. Här möts vi upp av vår engelskspråkiga guide som tar oss med till Park Jasper Hotel där vi checkar in för tre nätter. På kvällen har vi tid till att se oss omkring i staden som ligger naturskönt vid Lifloden.

Dag 10. Longji risterrasser
Frukost. Idag gör vi en utflykt till Longjis fantastiska risterrasser, som sägs vara de mest sevärda terrasserna i hela Kina. Här kommer vi att besöka en gammaldags by, som till stor del befolkas av Zhuangfolket – en etnisk minoritetsgrupp i Kina. Uppe på berget kommer vi att äta en enkel lunch, och stannar senare till vid ett hundra år gammalt hus där vi får ta del av Zhuangfolkets livsstil och traditioner.

Dag 11. Guilin
Vi inleder dagen med frukost för att sedan utforska en kalkstensgrotta som är en stor turistattraktion i området. I den ljussatta grottan återfinns en mängd stalaktiter och stenformationer i olika former och storlekar. Vi kommer också att ta oss till toppen av Fubo, ett över 200 meter högt tornliknande berg varifrån man har en fantastisk vy.

Dag 12. Guilin – Yangshuo
Efter frukost kommer vi idag att färdas längs den vackra Lifloden till den lugna semesterorten Yangshuo. Under färden äter vi gemensam lunch. Staden ligger omgiven av sockertoppsliknande kalkstensberg och slingrande floder, och vi kommer bland annat att besöka stadens äldsta gata, som har en historia som går över 1400 år tillbaka i tiden. Vi kommer också att göra ett besök på en lokal marknad. Vi stannar över i Yangshuo och checkar in på Jasper International Hotel.

Dag 13. Yangshuo
Frukost. Idag har vi dagen fri till att se oss omkring i staden på egen hand. Yangshuos skönhet med dess vackra floder och grönskande landskap är känt i hela Kina. Här är man så långt bort från stadstrafik och citystress som man kan komma. Ett bra sätt att uppleva det fantastiska landskapet är att hyra cykel och ge sig ut på vägarna, som dock är av varierande kvalitet.

Dag 14. Yangshuo – Guilin – Guangzhou
Efter frukost beger vi oss tillbaka till Guilin för att ta snabbtåget till Guangzhou. I Guangzhou kommer vi bland annat att göra en utflykt till två olika tempel, det ena vars historia går så långt som 1 400 år tillbaka i tiden. Vi checkar in på Hotel Landmark där vi bor en natt. Eftersom vår resa börjar närma sig sitt slut kommer vi att samlas för en avskedsmiddag på en lokal restaurang på kvällen.

Dag 15. Guangzhou – Hemorten
Frukost. Vi blir upphämtade med buss som tar oss till flygplatsen och flyget hem.

Visum

Obs! P.g.a. nya visumregler krävs att alla sökande (gäller alla mellan 14 och 70 år) lämnar fingeravtryck personligen och ansöker om visum på plats hos Chinese Visa Application Service Center (CVASC) i Göteborg eller Stockholm. Instruktioner för visumansökan skickas ut cirka en månad före avresa.

Om ni av olika anledningar inte kan göra ansökan på plats hos CVASC finns ett alternativt sätt genom Alla Visum. Obs! För att ansöka om visum på detta vis krävs det att ni är minst två personer som reser till och från Kina tillsammans då ni söker ett gruppvisum. Besök www.allavisum.se/kina och följ anvisningarna för Entry visa.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 13 övernattningar i dubbelrum · 13 frukostar · 7 luncher · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 5675:- · kostnad för visum · dricks till lokala guider och chaufförer cirka 550 RMB
Resevaluta: Kinesiska yuan

Andra liknande resor:

Kina

Stora Vietnam

Hongkong

Peking

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se