Mäktiga landskap

Sju spektakulära landskap i världen


Naturen har en fantastisk förmåga att skapa både märkliga och ståtliga landskap, och på många av våra resor är utflykter till naturens egna sevärdheter en självklarhet. Nedan kan ni läsa om några av dessa spektakulära platser som vi besöker.


Gullfoss, Island

Gullfoss är en av de mest populära turistattraktionerna på Island. Den breda Hvítá-floden rinner söderut och omkring en kilometer ovanför fallet svänger den kraftigt åt höger och strömmar ner i en bred trestegs-trappa och faller sedan i två steg (11 meter och 21 meter) i en 32 meter djup spricka. När man först närmar sig nedgången är kanten så dold att det verkar som att floden helt enkelt försvinner i jorden.

Besök Gullfoss på vår resa till 5-dagasrsresa Island
Besök Gullfoss på vår resa till 8-dagasrsresa IslandHa Long-bukten, Vietnam

Det är inte konstigt att flera filmmakare har valt Halong-bukten för att fungera som bakgrund till sina filmer genom åren. Beläget på Vietnams kust bland det turkosa vattnet finns 1 600 kalkstensöar i området, som är rikt på både flora och fauna. De branta kanterna får dessa öar att se ut som pelare, och det betyder också att området i stort sett har varit obebott av människor. Det varma och våta tropiska klimatet har hjälpt till att bilda intressanta former i kalkstenarna, och många av pelarna (några så höga som 100 meter) innehåller mäktiga grottor som går att utforska.
Besök Halong-bukten på vår 16-dagarsresa till Vietnam
Besök Halong-bukten på vår 12-dagarsresa till VietnamVal Gardena, Italien

Val Gardena (på tyska Gröden eller Grödnertal) är en dal i den vackra Tyrolen-regionen i Italien, och är en älskat område bland skidåkare, bergsklättrare och vandrare. Dalens spektakulära bergsformationer skapar en atmosfär som även går att avnjutas genom att endast blicka ut över den dramatiska vyn.
Besök Val Gardena på vår 8-dagarsresa "Sydtyrolen"Yangtze, Kina

Yangtze-floden i Kina är den längsta floden i Asien, den tredje längsta floden i världen och den längsta floden att flyta helt i ett land. Floden börjar sin resa i glaciärbassängerna i Tanggulabergen i Tibet och rinner cirka 6 300 kilometer tills den töms i Östkinesiska havet nära staden Shanghai. Floden strömmar genom eller gränsar till 10 provinser. Floden strömmar dessutom genom olika terrängområden, däribland höga platåer och lågland. Men den största delen av sin resa, ungefär tre fjärdedelar av den, spenderas genom bergsområden, däribland vissa extremt natursköna områden med djupa dalar.
Kryssa på Yangtzefloden på vår resa "Natursköna Kina"Lake Louise, Kanada

Lake Louise är en vacker bergsjö mitt i Banff National Park i Alberta Rockies-regionen i Alberta, Kanada. Sjön är omgiven av snötäckta toppar, och vid den bortre änden finns en stor glaciär. Sjön är ganska isolerad, men ger en magnifik miljö för besökaren. Det smaragdfärgade vattnet kommer från bergmjöl som transporteras i sjön med smältvatten från glaciärerna som vetter mot sjön.
Huvudattraktionerna vid Lake Louise är de vibrerande glaciala sjöarna och Victoriaglaciären vid huvudet av Lake Louise.
Besök Lake Louise på vår resa till västra KanadaIguazúfallen, Brasilien och Argentina

Iguazúfallen består av 275 vattenfall och sträcker sig över ett område 2,7 kilometer brett. Den högsta av dessa vattenfall kallas "Djävulens hals" som har en fallhöjd på mer än 80 meter och som skapar ett permanent moln av dimma. Iguazúfallen är nästan dubbelt så höga och nästan tre gånger så breda som Niagarafallen. Det är inte ovanligt att stöta på färgglada tukaner, apor och till och med jaguarer på vägen till vattenfallen.
Besök Iguazúfallen på vår 22-dagarsresa "Stora Sydamerika"
Besök Iguazúfallen på vår 14-dagarsresa till Argentina & BrasilienGeiranger, Norge

Den ikoniska Geirangerfjorden anses vara en av de vackraste fjordarna i världen och ingår i UNESCOs världsarvslista tillsammans med Nærøyfjorden, och är en av Norges mest populära naturattraktioner. Fjorden är 260 meter djup medan de omgivande bergen är 1600-1700 meter höga. Fjorden är också känd för sina spektakulära vattenfall och övergivna fjordgårdar högt uppe på de branta klipporna.
Upplev Geiranger på vår 8 dagarsresa med Hurtigruten