Dag 1. Hemorten – Paris
Vi tar morgonflyget till Paris och tar oss sedan vidare till mysiga Montmartre och The Playce Hôtel där vi spenderar natten. Dagen är fri till eget förfogande och på kvällen går vi cirka 1 km till en mysig restaurang för att bekanta oss med varandra under en gemensam middag. 

Dag 2. Ombordstigning
Efter frukost har vi fri tid tills det är dags att stiga ombord vårt kryssningsfartyg M/S Amadeus Diamond på eftermiddagen. Upptäck några av skeppets alla bekvämligheter innan det är dags för välkomstdrink i Panoramabaren. På kvällen avnjuter vi en god middag medan vi sakta börjar kryssa fram längs Seine.

Dag 3. Conflans-Sainte-Honorine
Vid frukosttid lägger fartyget till i Conflans, där Seine möter floden Oise. Upptäck staden på egen hand eller välj att följa med på en tillvalsutflykt till den lilla staden Auvers-sur-Oise vars idylliska landskap har inspirerat mästare som Cézanne, Pissarro och Daubigny såväl som den välkände och kontroversielle Vincent van Gogh som även ligger begravd här.

På kvällen kryssar vidare mot Rouen.

Dag 4. Rouen – Le Havre
Rouen har en lång och dramatisk historia och har varit både vikingarnas och Vilhelm Erövrarens huvudstad. Under en guidad stadsrundtur får vi lära oss mer om denna ”museernas stad” som också kallas ”de 100 tornens stad” tack vare alla tinnar och torn på katedralen och kyrkorna i området.

I gamla stan beundrar vi bland annat de karakteristiska korsvirkeshusen och ett av världens äldsta astronomiska ur – le Gros-Horloge. Rouen är för många kanske mest känd som platsen där helgonet Jeanne d’Arc ska ha bränts på bål av engelsmännen som då höll staden. Torget där hon avrättades pryds idag av ett monument, och här kan man även besöka den relativt moderna Jeanne d’Arc-kyrkan med sina vackra målade fönster.

Kryssningsfartyget ligger kvar i Rouen hela dagen, så efter lunch ombord finns det gott om tid för ytterligare promenader i staden. Den shoppingsugne hittar många fina små butiker med allt från handgjorda hattar till handmålat porslin. På kvällen kryssar vi vidare mot Le Havre.

Dag 5. Alabasterkusten
Börja dagen med ett äventyr och följ med oss till Alabasterkusten där vi vandrar längs Étretats kalkstensklippor med sina vackra klippformationer och njuter av en fantastisk utsikt över vita stränder och djupblå hav. Denna nära 120 kilometer långa kustremsa går från Le Havre till Le Tréport och motsvaras av Dovers vita klippor på andra sidan Engelska kanalen. De dramatiska klipporna reser sig på sina håll 100 meter över havet, och landskapet har inspirerat konstnärer som Monet, Courbet, Matisse och Delacroix.

Vi stannar i Le Havre över natten inför morgondagens tillvalsutflykt.

Dag 6. Caudebec-en-Caux – Les Andelys
På morgonen kryssar fartyget vidare till Caudebec-en-Caux. Under tiden kan man välja att njuta ombord alternativt följa med på en tillvalsutflykt till det fascinerande normandiska landskapet som med sina gröna ängar, rustika korsvirkeshus och vackra gamla äppellundar har Normandie inspirerat konstnärer och besökare från hela världen.  

På kvällen kryssar vi vidare och vänder tillbaka mot Paris. 

Dag 7. Les Andelys – Vernon – Issy les Moulineaux
På morgonen angör vi den pittoreska lilla staden Les Andelys som domineras av resterna av Rikard Lejonhjärtas franska huvudsäte Château Gaillard. Borgen byggdes 1196 och erbjuder en enastående utsikt över floden och det vackra omgivande landskapet.

Härifrån tar vi oss vidare till Giverny där impressionismens fader Claude Monet levde fram till sin död 1926. Vi besöker både hans hem och de vackra trädgårdarna som han själv anlade och som inspirerade många av hans uppskattade målningar.

Efter utflykten återvänder vi till vår båt som nu lagt till i Vernon och njuter av en god lunch ombord medan vi kryssar vidare till Issy les Moulineaux.

Dag 8. Issy les Moulineaux – Paris
Tidig morgon angör vi Issy les Moulineaux sydväst om Paris. 

Idag stiftar vi under en rundtur närmare bekantskap med några av Paris mest berömda platser och byggnadsverk. Vi passerar bland annat Notre-Dame-katedralen, Eiffeltornet, Champs-Élysées, Triumfbågen, Montparnasse och Louvren. Vi är åter ombord i tid till lunch.

På eftermiddagen kan du antingen fortsätta upptäcka vad Issy les Moulineaux har att erbjuda eller följa med på en tillvalsutflykt till det berömda slottet i Versailles.

Vår sista kväll ombord på M/S Amadeus Diamond får vi njuta av en romantisk båtresa genom det upplysta Paris som verkligen gör skäl för sitt smeknamn la Ville Lumière – Ljusets stad.

Dag 9. Paris – Hemorten
Efter en sista frukost ombord på båten stiger vi i land. Vi har tid att njuta av några härliga timmar i Paris innan vi reser till flygplatsen och tar flyget tillbaka till Sverige. À bientôt!

M/S Amadeus Diamond 
M/S Amadeus Classic Diamond som seglar under tysk flagg är en flodkryssningsbåt av högsta klass. Alla hytter ligger utsides med fönster. Ombord finns bekvämligheter som en elegant restaurang, panoramabar, soldäck med solstolar och shuffleboard. Vi blir serverade frukost, lunch och middag varje dag ombord. 

Hyttinformation

Haydndäck (ingår), fönster (ej öppningsbart), dusch/wc, tv, skrivbord, luftkonditionering

Straussdäck, tillägg från 4 595:-/hytt, öppningsbart fönster med fransk balkong

Mozartdäck (övre däck), tillägg från 8 895:- /hytt, öppningsbart fönster med fransk balkong

Mozartdäck svit (övre däck), tillägg från 13 195:-/hytt, öppningsbart panoramafönster med fransk balkong och en liten sittgrupp

Tillsvalsutflykter
Rederiet erbjuder en rad tillvalsutflykter. Några exempel beskrivs kort i programmet ovan. Anmälan och betalning sker kontant ombord i mån av plats. För att en utflykt ska genomföras behöver 20 personer ha anmält sig. För att säkerhetsställa engelsktalande guidning behöver anmälan till utflykter av intresse ske omgående.

Ingår: Flyg t/r · 1 övernattning i dubbelrum · 7 övernattningar ombord · 8 frukostar · 6 luncher · 8 middagar · välkomstdrink · eftermiddagskaffe eller te med fika dagligen · nattsnacks · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Tillvalsutflykter · enkelhytt på Straussdäck från 10 695:- · dricks till lokala guider och personal ombord på båten tillkommer, räkna med cirka 5 euro per resenär och dag
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Paris

Paris

Franska höjdpunkter

Paris

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se