Dag 1. Hemorten – Singapore
Vi flyger med mellanlandning till Singapore.

Dag 2. Singapore
Efter en natt i luften landar vi i Singapore. Vår reseledare tar oss till vår transferbuss som kör oss till Park Hotel Quay där vi tillbringar natten. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Ombordstigning
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och ger oss iväg med vår buss till kryssningsterminalen. På vägen dit gör vi en stadsrundtur i Singapore med lokalguide. Sedan kliver vi ombord på det fina kryssningsfartyget Diamond Princess som blir vårt flytande hem under de kommande dagarna. Ombord anordnas det dagligen en rad trevliga aktiviteter att delta i för den som önskar. Här finns också behagliga pooler att koppla av i, restauranger, dansgolv, en biograf med mera. Frukost, lunch och middag ingår alla dagar.

Dag 4. Till havs
Vi färdas på Sydkinesiska havet mot kryssningens första hamn.

Dag 5. Kota Kinabalu, Borneo
På förmiddagen anländer vi till Kota Kinabalu som är beläget på norra sidan av den exotiska ön Borneo och huvudstad i den malaysiska delstaten Sabah. Här finns möjlighet att uppleva Borneos spektakulära natur och kanske få träffa några av öns mest berömda invånare: orangutangerna. Vi fortsätter till havs framåt kvällen.

Dag 6. Till havs
Vi kryssar vidare mot Vietnam.

Dag 7. Nha Trang, Vietnam
Under morgonen anländer vi till Nha Trang, Champarikets forna huvudstad som är vackert belägen vid det azurblå havet. Här finns kulturskatter såsom de berömda Po Nagar-tornen och Long Son-pagoden, samt livliga marknader och härliga stränder. Vi går ombord på fartyget igen under sen eftermiddag och fortsätter vår färd till Ho Chi Minh-staden.

Dag 8. Ho Chi Minh-staden
Efter frukost väntar Ho Chi Minh-staden på att upptäckas. Staden, som fram till 1976 hette Saigon, ligger på den västra sidan av Saigonfloden och är full av kulturella sevärdheter som Notre Dame-katedralen och Återföreningspalatset. Norr om staden ligger också Cu Chi-tunnlarna, det cirka 200 kilometer långa underjordiska nätverket av tunnlar där Vietcong levde under kriget. Vi fortsätter vår kryssning under tidig kväll.

Dag 9. Till havs
Vi kryssar vidare mot Thailand.

Dag 10. Bangkok (Laem Chabang), Thailand
Under morgonen lägger vi till i Laem Chabang som är vår utgångspunkt för att utforska Bangkok, eller ”Änglarnas stad” som den också kallas. Den thailändska huvudstaden bjuder på allt från anrika palats och tempel till förtrollande trädgårdar och bra shopping. Vårt fartyg lättar ankar under tidig kväll.

Dag 11. Koh Samui, Thailand
Denna morgon anländer vi till den paradislika ön Koh Samui. För den som längtar efter sol och bad kanske någon av öns härliga stränder vid det turkosa havet lockar. Ett populärt utflyktsmål är det vackra Na Muang-vattenfallet. På eftermiddagen fortsätter kryssningen. 

Dag 12. Till havs
Vi njuter av vår sista dag ombord på väg tillbaka mot Singapore.

Dag 13. Ankomst till Singapore och hemresa
Efter en sista frukost ombord stiger vi av fartyget och blir upphämtade av vår buss som tar oss till centrala Singapore. Resten av dagen är fri för egna strövtåg. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag innan det är dags att åka till flygplatsen för färd hemåt.

Dag 14. Hemkomst
Efter en mellanlandning anländer vi till vår hemort. 

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · en övernattning i dubbelrum · 10 övernattningar i dubbelhytt (insides) · 11 frukostar · 10 luncher · 12 middagar · buss enligt program · stadsrundtur i Singapore med engelsktalande lokalguide · reseledare
Tillägg: Utsideshytt 3 595:- per hytt · balkonghytt 8 295:- per hytt · enkelhytt från 9 595:- · utflykter under kryssningen
Resevaluta: Singaporianska dollar, malaysiska ringgit, vietnamesiska dong och thailändska baht

Andra liknande resor:

Malaysia Borneo

Vietnam

Vietnam

Stora Vietnam

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se