Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.40 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.30 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. Vår buss passerar Hamburg innan vi når vårt hotell i utkanten av Hannover. Middag på kvällen.

Dag 2. Hannover – Feldkirch
Efter frukost reser vi genom Tyskland. Under kvällen når vi österrikiska Feldkirch och centralt belägna Best Western Central Hotel Leonhard. Middag på kvällen.

Dag 3. Feldkirch – Stresa
Efter frukost reser vi genom Liechtenstein och vidare in i Schweiz. Vi passerar Chur och fortsätter via San Bernardinopasset mot Italien. Redan under förmiddagen når vi Lago Maggiore. Här finns en fantastisk växtlighet med vackra trädgårdsrum, terrassträdgårdar och fontäner. I bakgrunden över Lago Maggiore ligger Alperna som en kuliss. I den pittoreska staden Stresa vid Lago Maggiores västra strand checkar vi in på Hotel Milan Speranza Au Lac där vi bor tre nätter. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Borromeiska öarna
Efter frukost gör vi en båtutflykt till Borromeiska öarna. Vi börjar med ett besök på Isola Bella där vi möts av en lokalguide som visar museet. Vi fortsätter sedan till Isola dei Pescatori. Här finns möjlighet att äta sen lunch på någon av den lilla öns serveringar. Vi är åter i Stresa runt 16.00. Middag på kvällen.

Dag 5. Stresa
Efter frukost har vi fri tid för egna aktiviteter. Vi har hela dagen till vårt förfogande för att uppleva Stresa och Lago Maggiore. Middag på kvällen.

Dag 6. Stresa – Portovenere
Efter frukost reser vi vidare och under eftermiddagen når vi Hotel della Baia där vi bor tre nätter. Hotellet ligger precis intill havet i byn Le Grazie nära Portovenere. Hotellanläggningen har bland annat en solterrass med utomhuspool. Alla dagar serveras frukost och middag på vårt hotell.

Dag 7. Portovenere och båttur Cinque Terre
Vi har två heldagar för att utforska den liguriska kusten och nationalparken Cinque Terre. Här ligger de fem byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore som är byggda på klippor. Vi inleder med en båttur som tar oss till Cinque Terre. Båten lägger till i fyra av de fem byarna. Vi besöker en av byarna för att äta lunch på egen hand. Under eftermiddagen vänder vi hemåt och vår dagsbiljett gör det möjligt att besöka ytterligare någon av byarna. Middag på kvällen.

Dag 8. Cinque Terre med tåg och lokalguide
Vi möter en lokalguide som tar oss till Cinque Terre. Vi inleder med buss till Manarola eller La Spezia där vi byter till tåg. Vi gör enklare promenader, som delvis innehåller trappor. Vi äter lunch i en av byarna och under sen eftermiddag återvänder vi till Portovenere. Tågbiljetter tillkommer och en enkelbiljett kostar cirka 5 euro. Middag på kvällen.

Dag 9. Portovenere – Mulhouse
Efter frukost avreser vi norrut och lämnar Ligurien. Vi kör genom Schweiz och når under tidig kväll franska Mulhouse och Hotel Bristol. Middag på kvällen.

Dag 10. Mulhouse – Hannover
Frukost och avresa mot Hannover. På vägen passerar vi bland annat Heidelberg, Frankfurt am Main och Kassel. Vi övernattar i utkanten av Hannover. Middag på kvällen.

Dag 11. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa mot Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.30, Göteborg 20.45 och Stockholm 21.30.

Ingår: 10 övernattningar i dubbelrum · 10 frukostar · 10 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 575:- · tågbiljetter inom Cinque Terre
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 11/9 bor vi sista natten i utkanten av Soltau. Båtturen dag 7 längs Cinque Terres kust är väderberoende och kan vid ogynnsamma väderförhållanden komma att ersättas med någon annan aktivitet.
Andra liknande resor:

Cykel Toscana

Toscana

Olivskörd Toscana

Smaker av Italien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se