Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Innsbruck
Vi fortsätter vår resa söderut genom Tyskland och passerar Nürnberg. Under eftermiddagen når vi Innsbruck där vi tar in på Alpine Park Hotel. Middag på kvällen.

Dag 3. Innsbruck – Cesenatico
Efter frukost går resan via Brennerpasset till Italien. Vi passerar Bolzano, Verona och Bologna innan vi når Adriatiska havet och Cesenatico. Här bor vi sju nätter på utmärkta Hotel Tiffany. Frukost och middag ingår varje dag.

Dag 4-9. Avkoppling och utflykter
Hotellet ligger cirka 400 meter från stranden. Utmed kusten mellan Rimini och Cervia finns flera mil av stränder. Här finns en härlig blandning av shopping, nöjen och avkoppling. Njut av den italienska maten och de goda vinerna på dagarna och nöjeslivet och folklivet på kvällarna.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Cesenatico:
Utflykterna ingår i resans pris.

Halvdagsutflykt San Marino
San Marino är Europas tredje minsta stat med en yta på 61 kvadratkilometer. Denna lilla republik är belägen i bergen väster om Rimini. Landet är den enda kvarvarande av de stadsstater som fanns i Italien under medeltiden. San Marino grundades år 301 då den helige Marinus flydde undan den romerske kejsaren. Idag har landet årligen cirka två miljoner besökare.

Halvdagsutflykt Ravenna
Efter frukost reser vi fyra mil norrut till Ravenna som på 400-talet blev huvudstad i det västromerska riket. Många av stadens kulturskatter härstammar från 400- och 500-talet. Här finns åtta monument från tidigkristen tid med mosaiker från perioden, och samtliga finns med på UNESCOs världsarvslista. Den kände författaren Dante som skrev ”Den gudomliga komedin” är begravd i Ravenna trots att han egentligen var från Florens. Vi tillbringar cirka två timmar med en lokalguide som visar oss runt i centrum. Efter egen tid för lunch beger vi oss hemåt under eftermiddagen.

Vinprovning Casa Zanni
Vi beger oss söderut till Villa Verucchio utanför Rimini. Här finns Casa Zanni som har en hundraårig historia. Familjen Zanni tar emot besökare och de driver bland annat en restaurang, vingård och delikatessbutik.

Halvdagsutflykt Gastronomia Beltrami
Vi åker till byn Cartoceto som ligger nio mil sydost om Cesenatico. Här besöker vi Gastronomia Beltrami som är känt för sina italienska delikatesser. Familjen som äger det är nära vänner till Bo Hagström från ”Solens mat”. Vi gör en rundvandring och får sedan en enklare lunch där vi smakar på lufttorkad skinka, bröd, marmelad, oliver, salami och ost.

Dag 10. Cesenatico – Kiefersfelden
Efter en god frukost beger vi oss hemåt. Vi reser återigen via Bolzano och Brennerpasset till Kiefersfelden där vi tar in på vårt övernattningshotell. Middag på kvällen.

Dag 11. Kiefersfelden – Berlin
Efter frukost reser vi norrut mot München. Under dagen passerar vi bland annat Ingolstadt och Nürnberg innan vi når Berlin och vårt övernattningshotell. Middag på kvällen.

Dag 12. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 11 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 675:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 9/5 bor vi i Magdeburg istället för Berlin. På avresan 12/9 bor vi dag 10 i Ebbs.
Andra liknande resor:

Italien mat & vin

Chianti med vinfest

Olivskörd Toscana

Toscana & Umbrien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se