Färden går söderut, och strax utanför Halmstad gör vi vårt
första stopp på Lustgårdens biodling där vi börjar dagen med en rundtur på gården och får lära oss om det fantastiska bi-samhället. Vi sätter oss sedan ner för fika och får även provsmaka gårdens egenproducerade honung och får en inblick i honungens spännande historia. Vi avslutar besöket med en visit i deras gårdsbutik innan vi fortsätter till vackert belägna Wapnö Gård där man i över 20 år har utvecklat sitt egna ekologiska kretslopp. Här går djuren fritt, och förutom att producera mejeri- och charkprodukter odlar gården bland annat grönsaker och spannmål samt har ett eget bryggeri. Under en guidad rundtur får vi lära oss om Wapnö och deras unika kretslopp. Därefter provsmakar vi några av gårdens charkprodukter och avslutar med att botanisera i den trevliga gårdsbutiken på egen hand. Efter ett intressant besök åker vi till kusten och stannar i Träslövsläge, beläget strax söder om Varberg. Här får vi lite tid till att strosa i fiskeläget Läjets charmiga hamn och mysiga kvarter, innan vi slår oss ner på restaurang Joels Brygga där en havsinspirerad lunch väntar. Vi åker sedan norrut till dagens sista stopp, hantverksbryggeriet Byaregårdens brygghus, och avslutar dagen med en härlig ölprovning. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg
vid 18.00.
Färden går söderut, och strax utanför Halmstad gör vi vårt
första stopp på Lustgårdens biodling där vi börjar dagen med en rundtur på gården och får lära oss om det fantastiska bi-samhället. Vi sätter oss sedan ner för fika och får även provsmaka gårdens egenproducerade honung och får en inblick i honungens spännande historia. Vi avslutar besöket med en visit i deras gårdsbutik innan vi fortsätter till vackert belägna Wapnö Gård där man i över 20 år har utvecklat sitt egna ekologiska kretslopp. Här går djuren fritt, och förutom att producera mejeri- och charkprodukter odlar gården bland annat grönsaker och spannmål samt har ett eget bryggeri. Under en guidad rundtur får vi lära oss om Wapnö och deras unika kretslopp. Därefter provsmakar vi några av gårdens charkprodukter och avslutar med att botanisera i den trevliga gårdsbutiken på egen hand. Efter ett intressant besök åker vi till kusten och stannar i Träslövsläge, beläget strax söder om Varberg. Här får vi lite tid till att strosa i fiskeläget Läjets charmiga hamn och mysiga kvarter, innan vi slår oss ner på restaurang Joels Brygga där en havsinspirerad lunch väntar. Vi åker sedan norrut till dagens sista stopp, hantverksbryggeriet Byaregårdens brygghus, och avslutar dagen med en härlig ölprovning. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg
vid 18.00.