Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Alicante
Vi landar i Alicante vid lunchtid och blir upphämtade av vår transferbuss för vidare färd till Valencia. Här checkar vi in på fyrstjärniga Hotel Checkin Valencia där vi ska tillbringa våra två första nätter. Resten av dagen är fri för egna strövtåg. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Valencia
Efter en god frukost gör vi en stadsrundtur i centrala Valencia, en av Spaniens äldsta städer och enligt sägen paellans födelseort. Staden bjuder på en spännande blandning av historiska sevärdheter från såväl romartiden som den moriska eran. Valencia har också en hypermodern sida i form av den futuristiska ”Vetenskapsstaden”, som är skapad av arkitekten Santiago Calatrava. Efter stadsrundturen åker vi till den charmiga småstaden El Palmar. Staden är belägen i hjärtat av Iberiska halvöns största våtmarksområde La Albufera. El Palmar är känd för sitt fantastiska kök, och här äter vi självklart paella till lunch. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Middag på hotellet.

Dag 3. Valencia – Peñíscola
Vi checkar ut från vårt hotell efter frukost och åker mot Peñiscola. På vägen dit stannar vi till på en vingård där vi gör en rundtur och provsmakar några av gårdens viner. Väl framme checkar vi in på fyrstjärniga Hotel Peñiscola Palace som är beläget precis vid en av ortens vackra sandstränder. Här bor vi de kommande åtta nätterna i rum med balkong och havsutsikt. Middag på hotellet ingår alla dagar.

Dag 4. Peñiscola
Idag har vi tid att på egen hand utforska och njuta av Peñiscola. Denna charmiga stad är även känd som ”Staden i havet” och anses vara en av Spaniens vackraste. Peñíscola karakteriseras av sitt mäktiga slott från medeltiden som är beläget på stadens högsta punkt. Passa på att besöka slottet för en fantastisk utsikt över staden och det turkosa havet, strosa omkring på de myllrande gatorna i gamla stan, eller varför inte bara ta en lat dag på stranden?

Dag 5. Båttur i Ebrodeltat & provsmakning av ostron
Efter frukost stiger vi ombord på en båt som tar med oss på en tur i det natursköna Ebrodeltat. Vi lägger till vid en ostronfarm för att provsmaka dessa delikatesser tillsammans med Cava och vitt vin. Resten av eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 6-7. Peñíscola
Vi har nu två dagar till att fortsätta njuta av Peñiscola på egen hand. Vår reseledare kommer gärna med förslag på aktiviteter.

Dag 8. Utflykt till pittoreska Vilafamés
Idag åker vi på utflykt till den pittoreska byn Vilafamés belägen cirka en timme söder om Peniscola. Här tar vår lokalguide med oss på en tur i de charmiga gränderna med anor från 1200-talet. Vi äter lunch och gör sedan ett besök på olivkooperativet Cooperativa Oleícola del Penyagolosa där vi provsmakar utsökta oliver.

Dag 9-10. Peñíscola
De två sista dagarna är fria för avkoppling och egna strövtåg. Vår reseledare kommer gärna med förslag på aktiviteter.

Dag 11. Peñíscola– Alicante
Efter frukost tar vi farväl av Peniscola för denna gång. Vår transferbuss tar oss de cirka 30 milen till Alicante där vi tillbringar natten på fyrstjärniga Abba Centrum. På kvällen äter vi gemensam avslutningsmiddag på en restaurang i Alicantes hamn.

Dag 12. Alicante – Hemorten
Efter frukost gör vi en stadsrundtur i Alicante. Därefter tar vår transferbuss med oss till flygplatsen för färd hemåt. Vi beräknas anlända på vår hemort under tidig kväll.

Ingår: Flyg t/r · transfers · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 2 luncher · 11 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 295:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 23/4 flyger vi till och från Valencia istället för Alicante. Istället för en natt i Alicante bor vi på hotell Sercotel Acteón i Valencia de tre första nätterna och har en extra dag i Valencia som fri för egna strövtåg. I övrigt är programmets innehåll oförändrat.
Andra liknande resor:

Costa Blanca

Alicante

Spanska vinvägar

Mallorca

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se