Dag 1. Hemorten – Alassio
Vi flyger till Nice och tar oss vidare genom det vackra landskapet till Alassio sydväst om Genua. Vi bor sju nätter på Hotel Corso i södra delen av Alassio. Middag på kvällen. 

Dag 2. Alassio
Efter frukost gör vi en promenad med vår reseledare i Alassio. Vi bekantar oss med de centrala delarna av staden och de trevliga gågatorna. Vi ser även Muretto di Alassio som är en mur täckt med mer än 1 000 keramikplattor som signerats av kända personer som besökt staden genom åren. Den första plattan placerades på muren av Ernest Hemingway. Middag på kvällen.

Dag 3. Castelvecchio di Rocca Barbena
I bergen norr om Albenga ligger den förtjusande medeltida byn Castelvecchio di Rocca Barbena. Det var här som Björn Afzelius tillbringade delar av sitt liv och skrev ”Natt i Ligurien”. Det gamla kastellet på berget Barbena tronar över byn och nedanför finns ett fåtal små gator och gränder. Vi tillbringar förmiddagen i byn innan vi fortsätter till en lokal restaurang där vi äter lunch. Vi återvänder sedan till vårt hotell och har eftermiddagen fri att tillbringa som vi vill. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Genua
Idag följer vi med vår lokalguide på en halvdagsutflykt till Genua som är en av Medelhavets viktigaste hamnstäder. Staden ligger längst in i Genuabukten, vid foten av Apenninerna. Staden räknas som Christofer Columbus födelsestad. Vi gör en rundtur och återvänder mot Alassio under eftermiddagen. Middag på hotellet under kvällen.

Dag 5. Tillvalsutflykt Monaco
Idag är valet vårt, egen tid att njuta av blomsterriverian eller följa med på en tillvalsutflykt till furstendömet Monaco. För de som väljer det sistnämnda går resan längs kusten till Monaco där vi får en guidad rundtur med lokalguide. Under en promenad i huvudstaden Monacos lilla historiska centrum ser vi furstepalatset och katedralen där Grace Kelly och furst Rainier III ligger begravda. Vi gör även ett stopp i stadsdelen Monte Carlo med det berömda kasinot, där den som så önskar också kan göra ett besök. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris fr. 295:- 
Vi återvänder sedan till hotellet där vi alla äter middag under kvällen.

Dag 6. Sanremo
Vi gör en heldagsutflykt tillsammans med vår reseledare till Sanremo. Staden är en av blomsterrivierans viktigaste turistorter och utövade sin lockelse på både Evert Taube och Alfred Nobel. Vi gör en stadspromenad i centrum av staden som för italienarna är känd för sin sångfestival. Vi beger oss sedan vidare till det liguriska inlandet där olivlundar och vingårdar bildar vackra miljöer, och vi besöker den pittoreska medeltidsbyn Dolceacqua innan vi återvänder till hotellet.

Dag 7. Alassio
Denna dag kan vi njuta av Alassio på egen hand. Tidigt på säsongen råder ett lugn i staden innan badsäsongen startar och stränderna fylls av turister. I centrum finns gott om butiker, restauranger och barer. Uppfriskande promenader utmed havet kan rekommenderas och det finns en strandpromenad som sträcker sig till den pittoreska byn Laigueglia 3 km söder om Alassio.

Dag 8. Alassio – Hemorten
Frukost och sedan avfärd mot flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 495:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 23/9 bor vi på Grand Hotel Mediteranée. På avresan 15/9 utförs programmet dag 4-6 i annan ordning, se er bekräftelse för specifikation.

Andra liknande resor:

Franska rivieran

Italienska rivieran

Italienska rivieran

Italienska rivieran

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se