Dag 1. Hemorten – Mumbai
Vi flyger till Mumbai (Bombay) med mellanlandning.

Dag 2. Ankomst Mumbai
Vi landar i Mumbai. Vår reseledare tar oss till vår buss och efter ett frukoststopp gör vi en liten rundtur där vi ser Marine Drive, Gateway of India och Malabar Hill med ”Hanging Gardens”, innan vi beger oss till Hotel Kohinoor där vi ska bo i två nätter. Resten av dagen lämnas fri för avkoppling. På kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell. 

Dag 3. Mumbai
Efter frukost fortsätter vi att utforska Mumbai. Vi gör en stadsrundtur där vi bland annat besöker utomhustvätteriet Dhobi Ghat, stationsbyggnaden Victoria Terminus som är ett av Unescos världsarv, Jain-templet och Gandhimuseet Mani Bhavan. Resten av dagen lämnas fri för att upptäcka staden på egen hand eller kanske besöka ett museum. 

Dag 4. Mumbai – Goa
Vi lämnar storstadspulsen i Mumbai för att med inrikesflyg bege oss mot Goa. Efter en kort flygtur är vi framme och blir hämtade av vår buss som tar oss till lyxiga Royal Orchid Beach Resort & Spa. Här bor vi ett stenkast från den ljuvliga stranden Utorda som anses vara en av de bästa i södra Goa. Hotellet har gym, spa och en skön pool att koppla av i. Vi har frukost på hotellet alla dagar.

Dag 5–13. Goa
Vi har nu tio dagar till att njuta av härliga Goa. Delstaten är Indiens minsta och var under omkring 450 år en portugisisk koloni. Numera är Goa en av Indiens mest populära kustnära destinationer, och det är enkelt att förstå varför. Den underbara blandningen av azurblått hav, vita stränder, kolonial arkitektur och god mat gör Goa till ett avspänt paradis.

Vi erbjuder följande utflykter under er vistelse i Goa:
Flera av tillvalsutflykterna måste förbokas innan avresa.

Lång halvdagsutflykt till Goas kulturskatter
Idag ger vi oss iväg med vår buss för en rundtur till några av Goas historiska och kulturella sevärdheter. Vi börjar med att åka till den anrika staden Chandor som var Goas huvudstad under dynastin Kadamba. Här besöker vi det berömda och stora Braganzapalatset byggt på 1500-talet under den portugisiska perioden av den välbärgade familj som gett det dess namn. Vi åker sedan vidare till den pittoreska orten Quepem. Här gör vi ett besök i det ståtliga palatset Palácio do Deão som byggdes för över 200 år sedan med en ovanlig arkitektur där portugisiska och hinduiska inslag blandats. Palatsets trädgårdar anses vara de finaste i Goa. Vi intar en välsmakande lunch innan vi fortsätter till den färgglada staden Margao. Vi besöker den lokala marknaden och får tid att strosa omkring innan vi återvänder till vårt hotell.
Utflykten ingår i resans pris och behöver inte förbokas.

Heldagsutflykt med kanoter och delfinsafari
Vi lämnar vårt hotell under morgonen och kliver ombord på kanoter som tar oss mot ön Grand Island, som är känd för sitt klara vatten och rika marina liv. På vägen dit hoppas vi på att få hälsa på några av delfinerna som håller till här och få se deras morgondans. Väl framme på Grand Island får vi möjlighet att testa fiskelyckan med hjälp av våra guider eller snorkla för dem som önskar. Vi äter sedan en god grillunch på en av öns paradislika stränder.
Pris 495:-

Båttur i Goas kanaler
På den här utflykten får vi uppleva Goas kanaler och det rika djurliv som lever längs dem. Under vår båttur njuter vi av de vackra omgivningarna och håller utkik efter de krokodiler som ofta solar längs kanalernas lerstränder. Här finns också gott om exotiska fåglar. Vi stannar till på en farm där vi serveras en hemlagad lunch innan vi återvänder till vårt hotell. 
Pris 465:-

Utflykt till Dudhsagar-vattenfallet
På den östra sidan av Karnataka finner vi det imponerande vattenfallet Dudhsagar, som är över 600 meter högt och beläget i nationalparken Bhagwan Mahaveer Sanctuary. Vi åker dit med vår buss och får på vägen uppleva landsbygden i Goa. Den sista biten åker vi i safarijeepar som tar oss genom parken till vattenfallet. Kanske lockar ett bad i vattenfallets klara och svala vatten, eller att mata de många aporna som bor här. Vi äter lunch på en restaurang i parken och återvänder därefter till hotellet.
Pris 495:-

Lördagsmarknad
Under en lördagskväll besöker vi en av Goas livliga och färgglada marknader. Här kan vi strosa genom basarerna och fynda vackra orientaliska hantverk som sjalar, smycken och inredningsdetaljer. Vi får också se häpnadsväckande uppträdanden av de många akrobater, elddansare, magdansare med flera som underhåller marknadens besökare. Efter några timmar återvänder vi till hotellet med vår buss.
Pris 415:-

Dag 14. Goa – Mumbai
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och flyger tillbaka till Mumbai. Vi bor en natt på Hotel Kohinoor och äter en gemensam middag på kvällen. 

Dag 15. Hemkomst
Vi lämnar Mumbai under tidig morgon och når vår hemort under eftermiddagen. 

Visum
Visum krävs till Indien. För svenska medborgare är det möjligt att ansöka om E-Visa vid inresa till Indien. Detta görs elektroniskt senast fyra dagar innan avresa. Ansökan kostar 50 dollar per person. Cirka tre veckor före avresa får ni information hemskickad om hur ni går tillväga. Ni gör ansökan på https://indianvisaonline.gov.in/evisa/.
Obs! Godkännandet behöver skrivas ut och tas med inför avresa.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 13 övernattningar i dubbelrum · 13 frukostar · en lunch · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 8 125:- · tillvalsutflykter · visum · dricks till guider och chaufförer
Resevaluta: Indisk rupie
Speciellt: Incheckat bagage på inrikesflyget får väga högst 15 kg, handbagage 5 kg. Extra utflykter behöver förbokas.

Andra liknande resor:

Sydindien

Indien

Indien

Poon Hill

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se