Dag 1. Hemorten – Barcelona
Vi flyger till Barcelona och vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till centrum. Vi checkar in på hotell Senator Barcelona Spa där vi ska tillbringa de två kommande nätterna. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Barcelona
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en guidad tur i den katalanska huvudstaden. Vi börjar med ett besök i Parc Güell där den berömde arkitekten Antoni Gaudí tillbringade många av sina levnadsår. Från den färgglada parken bjuds vi på hänförande vyer över staden innan vi åker vidare med vår buss och ser några av stadens mest kända sevärdheter. Vi fortsätter turen till fots i de gotiska kvarteren och avslutar på den berömda shoppinggatan La Rambla. Resten av dagen är fri för att utforska staden på egen hand.

Dag 3. Barcelona – Figueres – Girona
Vi checkar ut från vårt hotell och åker inåt land till Salvador Dalís födelsestad Figueres. Här besöker vi Dalí-museet, en unik byggnad som ligger på platsen för den tidigare stadsteatern och har utformats av Dalí själv. Vi äter lunch på egen hand, och fortsätter sedan till Girona, som är huvudstad i regionen med samma namn och har en historia som sträcker sig över 2 000 år tillbaka i tiden. Genom Girona flyter floden Onyar, och en av stadens mest kända vyer är över de karakteristiska färgglada husen som ligger längs floden. Vi gör en guidad rundtur och ser bland annat den romerska muren som omger delar av staden och de vindlande judiska kvarteren som också är stadens äldsta. Vi checkar sedan in på hotell Melia Girona och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Heldagsutflykt med lokal gastronomi och medeltidsbyn Besalú
Idag ska vi tillfredsställa våra smaklökar med några av Gironas lokala delikatesser. Vi inleder dagen med frukost i underbara omgivningar på en av traktens vackra vingårdar. Vi fortsätter med en guidad tur på en bodega i vindistriktet Empordà där vi får en inblick i tillverkningen av detta vin och gör en provsmakning. Vi åker sedan vidare till den charmiga medeltida byn Besalú där vi äter en härlig lunch som avnjuts tillsammans med lokalt vin. Vi avslutar dagen hos en osttillverkare där vi smakar på olika ostar tillsammans med lokalt vin som serveras i en så kallad porró, en traditionell katalansk vinkaraff.

Dag 5. Girona – Montserrat – Tarragona
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och tar sikte mot kusten och Tarragona, Kataloniens näst största stad och tillika ett världsarv tack vare sin anrika historia. På vägen dit besöker vi det kända berget och klostret i Montserrat, en mäktig symbol för det katalanska folket. Kataloniens skyddshelgon Svarta madonnan bevaras i klosterkyrkan där klostrets berömda gosskör ofta framför hennes hymn. Vi äter lunch på egen hand och åker sedan till vintillverkaren Freixenet. Här får vi lära oss allt om hur den sprudlande drycken cava blir till, och får självklart också provsmaka ett glas. Vi fortsätter sedan till Tarragona där vi checkar in på hotell SB Ciutat Tarragona. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Tarragona
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en rundtur i den anrika staden. Vi ser bland annat gamla stan med den berömda katedralen Santa Tecla, vars stora rosettfönster på fasaden blivit stadens symbol, liksom resterna av olika monument från romartiden. Vi ägnar resten av dagen åt att utforska Tarragona på egen hand.

Dag 7. Tarragona
Hela dagen är fri för egna strövtåg och avkoppling. Kanske lockar en skön dag på Tarragonas strand eller shopping på den berömda boulevarden Rambla Nova. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 8. Tarragona – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och åker till Barcelonas flygplats för hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 395:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Barcelona

Vandring Costa Brava

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se