Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Terruggia
Vi flyger med mellanlandning till Milano. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till den lilla byn Terruggia som ligger cirka fyra mil norr om Asti. Vi bor fyra nätter på Hotel Ariotto. Middag på kvällen.

Dag 2. Halvdagsutflykt i Monferrato
Frukost. Vi åker på en halvdagsutflykt i området Monferrato som är känt för sitt vin. Under utflykten kommer vi att se slott och borgar på toppen av kullar täckta av vinrankor. I detta vackra landskap vi gör en vinprovning hos en lokal vintillverkare. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Utflykt Turin
Frukost och därefter utflykt till Turin som är en mycket gammal stad och huvudsäte för Fiat och fotbollslaget Juventus. Sedan Turin arrangerade de olympiska vinterspelen 2006 är det allt fler turister som lockas hit. En lokalguide visar oss den historiska stadskärnan med sevärdheter som torget San Carlo, kungliga palatset och Palazzo Madama. Vi får tid att äta lunch och se oss omkring i stadens butiker. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4. Heldagsutflykt Asti och Canelli
Efter frukost beger vi oss till Asti. Staden är känd för sitt vin och för sin välbevarade medeltida stadskärna med många höga torn. Astis katedral är det främsta exemplet på gotisk byggnadsstil i Piemonte. Dagens nästa stopp är den lilla staden Canelli, centrum för produktionen av Asti Spumante. Många traditionsfyllda vinkällare, även kallade underjordiska katedraler, finns här. Vi besöker en vingård och provsmakar traktens berömda vin. Vi får även smaka grappa. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Terruggia – Barolo – Alassio
Frukost och utcheckning. Vårt första stopp är Alba som är känt för sin tryffel. Vi får en provsmakning av detta ”vita guld” och besöker även stadens historiska centrum. Vi fortsätter vår färd genom landskapet innan vi når Barolo, där vi får prova det världsberömda vinet. Sedan fortsätter vi mot Ligurien och framåt kvällen når vi Alassio. Här checkar vi in på Grand Hotel Mediterranee som ligger precis intill havet och badstranden. Middag på kvällen.

Dag 6. Alassio
Dagen är fri för egna aktiviteter. I centrum finns gott om butiker, restauranger och barer. Strandpromenaden sträcker sig ända till den pittoreska byn Laigueglia 3 km söder om Alassio. Middag på hotellet.

Dag 7. Utflykt Sanremo och Dolceacqua

Frukost och avfärd till anrika Sanremo där vår reseledare tar med oss på en promenad i stadens charmiga centrum. Färden fortsätter till bergsbyn Dolceacqua. Vi vandrar runt i den pittoreska medeltidsbyn och senare bjuds vi på provning av olivolja innan vi beger oss tillbaka till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 8. Alassio – Hemorten
Frukost och sedan avfärd mot flygplatsen i Milano. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under sen kväll. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 375:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 5/10 bor vi dag 5-8 på Hotel Paradiso i Sanremo och den fria dagen tillbringas i Sanremo.
Andra liknande resor:

Piemonte

Italien vinresa

Italienska sjöar

Italiens sjöar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se