Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Montecatini Terme
Vi flyger till Milano. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till den kända kurorten Montecatini Terme. Vi checkar in på fyrstjärniga Hotel Adua & Regina di Saba där vi ska bo i fem nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Pisa
Frukost och fri förmiddag. Vi åker västerut för att besöka en av Toscanas mest kända städer, Pisa. På det berömda torget Campo dei Miracoli, Mirakelfältet, ligger de monumentala byggnaderna dopkyrkan, domkyrkan och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn – det lutande tornet. Vi återvänder till vårt hotell och äter en gemensam middag.

Dag 3. Torre del Lago och operan Turandot
Frukost och fri förmiddag för egna strövtåg i Montecatini Terme. Under eftermiddagen reser vi till Torre del Lago och besöker kompositören Giacomo Puccinis hus Villa Puccini. Huset är bevarat i sitt ursprungliga skick med möbler och hans piano. Därefter har vi fri tid att strosa runt i den lilla staden och äta middag på egen hand innan det är dags för resans höjdpunkt: Puccinis storslagna opera Turandot som vi njuter av på Torre del Lagos utomhusteater med utsikt mot sjön Massaciuccoli och de omkringliggande kullarna.

Dag 4. Matlagningskurs på bondgård och Lucca
Frukost. Under morgonen besöker vi en traditionell bondgård där vi invigs i den italienska matlagningskonsten. Vi lär oss laga färsk pasta med typisk italiensk pastasås och toskanska crostini. Vi äter en typisk toskansk lunch och får smaka ett lokalt vin. Mätta och belåtna lämnar vi gården och beger oss till den charmiga staden Lucca där vi gör en rundtur med lokalguide. I den historiska stadskärnan, omgiven av en 4 kilometer lång ringmur, finns många intressanta kyrkor och torg. Stadens store son är kompositören Giacomo Puccini, som föddes här år 1858. Efter rundturen får vi en stund på egen hand, och sedan återvänder vi till Montecatini Terme. Middag på kvällen.

Dag 5. Montecatini Terme
Efter frukost är dagen fri för egna aktiviteter. Ett trevligt alternativ är att åka upp med bergbanan till det medeltida Montecatini Alto. Från Montecatini Termes järnvägsstation tar man sig enkelt till olika städer i området, till exempel Florens. Vår reseledare ger gärna tips på utflykter och aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 6. Montecatini Terme – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker till flygplatsen för hemfärd. 

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · en lunch · 4 middagar · operabiljett kategori 2 till Turandot · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 695:-
Resevaluta: Euro
Andra liknande resor:

Toscana

Toscana

Cykel Toscana

Musik i Toscana

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se