Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Chianciano Terme
Vi flyger med mellanlandning till Milano. Vår buss tar oss till Chianciano Terme. Väl där checkar vi in på Hotel Villa Ricci där vi bor under hela vår vistelse. Gemensam välkomstdrink och middag avslutar dagen.

Dag 2. Utflykt Montepulciano, Bagno Vignoni och Pienza
Dagen inleds med frukost och därefter beger vi oss på resans första utflykt. Vi tar oss med buss till vackra Montepulciano där renässansen gör sig påmind genom de många palatsen som ligger längs gatorna. Vi gör en promenad i staden innan vi åker vidare mot Pienza. Väl i Pienza går vi på en ostprovning hos en pecorinoproducent. Därefter tar bussen oss till Bagno Vignoni som under medeltiden var en populär kurort. Olikt andra städer finner vi en termisk pool i stadskärnan istället för ett torg. Vi återvänder till hotellet och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Heldagsutflykt med ångtåg och höstfestival i Abbadia San Salvatore
Frukost. Tidig avfärd mot Siena för att stiga på ångtåget som tar oss genom Crete Senesi och dess vingårdsprydda landskap. Efter tågresan åker vi till höstfestivalen i Abbadia San Salvatore där vi får uppleva ett potpurri av färger och dofter. Här finner du höstens frukter och grönsaker samt lokala produkter så som kastanjer, svampar, kött och traditionella desserter. Festivalen innefattar också olika utställningar, folkpjäser och musikarrangemang. Kvällen avslutas med gemensam middag.

Dag 4. Utflykt Cortona och Arezzo
Vi äter frukost och därefter åker vi med buss mot Cortona som var en av de viktigaste etruskiska städerna. Här avnjuter vi en traditionell lunch med lokala ingredienser och ett glas vin innan vi åker vidare mot Arezzo. I Arezzo besöker vi stora torget som är platsen för den årliga medeltidsturneringen och kyrkan Santa Maria med sitt mäktiga klocktorn som byggdes på 1100-talet. Vi återvänder till hotellet där vi under kvällen äter gemensam middag.

Dag 5. Halvdagsutflykt Chiantidalen
Frukost och därefter åker vi genom Chiantidalens böljande landskap. Olivlundar, cypresser, vingårdar och palats är karakteristiska för dalen och gör sig på ett alldeles speciellt sätt bland kullarna. Vi tar oss till en vinkällare där vi avnjuter en vinprovning med tilltugg innan vi återvänder till hotellet och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Chianciano Terme – Hemorten
Frukost och förmiddagen fri innan vi lämnar Chianciano Terme och åker mot flygplatsen där vi tar vårt flyg hemåt. Vi beräknas nå vår hemort under kvällen. 

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 1 lunch · 5 middagar · ostprovning · vinprovning · ångtåg och höstfestival · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 595:-
Resevaluta: Euro
Andra liknande resor:

Toscana & Umbrien

Toscana mat & vin

Toscana opera

Toscana

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se