Dag 1. Hemorten – Lido di Camaiore
Vi flyger till Italien. Efter några timmars färd med buss når vi den toskanska kusten. Vi checkar in på Hotel Eur i Lido di Camaiore där vi ska bo under hela vår vistelse. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Vandring i Lucca-området och vinprovning
Efter frukost är det dags att upptäcka Montecarlo-området i norra Toscana, bland annat känt för sina förstklassiga vita viner. Under dagens lättare vandring leder vår guide oss genom blandad skogsterräng förbi en femhundra år gammal ek och den lilla byn San Martino, innan vi anländer till den romantiska staden Montecarlo. Vi återhämtar oss där med en lätt lunch och vinprovning på en traditionell bondgård innan vi beger oss till Lucca med buss. Vi upptäcker staden till fots tillsammans med vår lokalguide och promenerar uppe på de gamla stadsmurarna med vacker utsikt över hustaken. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 3. Lido di Camaiore
Vi äter frukost på hotellet och har sedan hela dagen att på egen hand njuta av de vackra omgivningarna med havet och de Apuanska alperna i varsin horisont. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Pisa och Lari
Frukost. Idag åker vi västerut för en guidad rundtur i en av Toscanas mest kända städer, Pisa. På det berömda torget Campo dei Miracoli, Mirakelfältet, ligger de monumentala byggnaderna dopkyrkan, domkyrkan och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn – det lutande tornet. Efter besöket i Pisa åker vi söderut till Lari vars stadsbild karakteriseras av borgen, en gammal fästning som fortfarande är bebodd. Byn är en fascinerande kombination av äkta toskanskt liv och historia utanför de stora turistströmmarna. Efter en intressant dag återvänder vi till vårt hotell för gemensam middag på kvällen.

Dag 5–6. Lido di Camaiore
Dessa dagar står till eget förfogande för att bara insupa livet på Toscanakusten, ta en tur till stranden eller kanske hyra cyklar för en härlig tur längs havet. Det går även att ta tåget till Pisa för de som fick mersmak under gårdagens utflykt eller en lite längre sträcka för att uppleva den vackra renässansstaden Florens. Båda kvällarna ingår middag på vårt hotell. 

Dag 7. Utflykt Carrara och marmorbrotten
Idag beger vi oss till Apuanska alperna tillsammans med vår engelsktalande lokalguide. Vi besöker ett marmorstenbrott i Carrara och får lära oss om den omfattande processen som krävs för att utvinna det ”vita guldet”. I detta område har man brutit marmor sedan romartiden, och under renässansen valde Michelangelo själv ut de block han ville arbeta med. Men bergsområdet har mer rikedomar än så att bjuda på: vi besöker en ”larderia” där vi får provsmaka det säregna späcket från Colonnata. Här bland de snövita bergen produceras Lardo di Colonnata, som är ett späck som mognadslagrats i marmorkar och fått smak av kryddor som kanel, vitlök och nejlikor. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell där vi äter middag på kvällen.

Dag 8. Lido di Camaiore – Hemorten
Frukost och utcheckning innan vi beger oss mot flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 7 middagar · en vinprovning · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 225:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På utflykten till Carrara dag 7 kommer vår reseledare inte att delta utan denna genomförs tillsammans med engelsktalande lokalguide. På avresan 29/8 bor vi på Hotel Caesar i Lido di Camaiore.

Andra liknande resor:

Musik i Toscana

Cykel Toscana

Toscana

Toscana

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se