Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Tossa de Mar
Vi flyger till Barcelona. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till vårt hotell GHT Costa Brava & Spa. Här bor vi en kort promenad från såväl stranden som centrum och gamla stan. När vi checkat in och gjort oss hemmastadda tar vår reseledare med oss på en rundtur till fots i staden. Beroende på flygtider kan turen komma att förläggas dag två istället. Frukost och middag på hotellet ingår under hela vistelsen.

Dag 2–14. Avkoppling och utflykter
Vi har nu tretton dagar på oss att njuta av Tossa de Mar och utforska områdets omgivningar. Den största sevärdheten i staden är Vila Vella, som är den gamla stadskärnan från 1100-talet. Den är belägen på en kulle precis vid centrum och vi rekommenderar starkt en promenad i kvällssolen längs ringmuren för en fantastisk utsikt över staden. Konstnären Marc Chagall var så hänförd av stadens skönhet och vackra ljus att han gav den namnet ”det blå paradiset” efter ett av sina många besök. Vår reseledare kommer gärna med fler tips på saker att se och göra.


Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Tossa de Mar:


Heldagsutflykt Barcelona
Kataloniens huvudstad Barcelona har mycket att erbjuda sina besökare. Här blandas gammalt och nytt: medeltida gränder i det äldsta kvarteret Barri Gòtic och den magnifika katedralen La Sagrada Familias vackra arkitektur i jugendstil. Under vår tur ser vi några av stadens främsta sevärdheter. Efter rundturen blir det tid för egna strövtåg. Utflykten ingår i resan.

Vinprovning, oliver och lunch i Empordà
Idag åker vi inåt land till regionen Empordá, känd för sina vin- och olivodlingar. Här besöker vi Empordàlia, ett kooperativ av lokala småproducenter som har samarbetat med odling av vin och oliver i flera generationer. Vi får en guidad rundtur och får lära oss mer om hur framställning av vin och olivolja går till. Vi får också smaka på några av gårdens viner och olivolja. Vi avslutar besöket med en gourmetlunch lagad av lokala produkter. Utflykten kostar 550:- och måste förbokas innan avresa. Utflykten genomförs vid minst 20 deltagare.

Montserrat
Vi besöker det kända berget och klostret i Montserrat, en mäktig symbol för det katalanska folket. Kataloniens skyddshelgon Svarta madonnan bevaras i klosterkyrkan där klostrets berömda gosskör ofta framför hennes hymn, som vi får lyssna på när vi kommer till kyrkan. Vi besöker också klostrets museum och provsmakar den likör som är typisk för Montserrat. Utflykten kostar 450:- och måste förbokas innan avresa. Utflykten genomförs vid minst 20 deltagare.

Heldagsutflykt till pittoreska Rupit och Besalú
Idag får vi uppleva Kataloniens vackra och charmiga landsbygd. Vi passerar de mysiga byarna Amer och Els Hostalets d’en Bas innan vi når dagens första mål, byn Rupit. Här får vi tid att på egen hand strosa runt bland de pittoreska medeltida gränderna, beskåda den berömda hängbron och kanske handla lite lokala delikatesser. Vi fortsätter upp mot klostret El Far som är beläget på en brant klippa. Härifrån njuter vi av en av Kataloniens vackraste vyer. Vi äter lunch (ingår i utflyktens pris) och åker sedan vidare till Besalú där vi har tid för egna strövtåg i den romantiska byn. Utflykten kostar 395:- och genomförs vid minst 20 deltagare.

Halvdagsutflykt till Girona
Girona är huvudstad i regionen med samma namn och har en historia som sträcker sig över 2 000 år tillbaka i tiden. Genom Girona flyter floden Onyar, och en av stadens mest kända vyer är över de karakteristiska färgglada husen som ligger längs floden. Vi gör en guidad rundtur i staden och får därefter tid för egna strövtåg. Den shoppingsugne rekommenderas en promenad längs den livliga gatan Rambla de la Llibertat, nära stadens berömda katedral mitt i den medeltida stadskärnan. Utflykten kostar 295:- och genomförs vid minst 20 deltagare.

Dag 15. Tossa de Mar – Hemorten
Efter frukost tar vår transferbuss oss tillbaka till flygplatsen, och vi beräknas nå vår hemort under eftermiddagen.

Ingår: Flyg t/r · transfers · 14 övernattningar i dubbelrum · 14 frukostar · 14 middagar · utflykt till Barcelona · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 645:- · extra utflykter
Resevaluta: Euro

36 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Vandring Costa Brava

Barcelona

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se