Vackra strandområden

Sju härliga strandområden


På våra rundresor besöker en mängd fantastiska platsen på våra resor, däribland ett stort antal strandområden. Nedan har vi samlat sju strandområden som utmärker sig lite extra.


Kendwa beach, Zanzibar

Kendwa beach är av många ansedd som den bästa stranden på Zanzibar. Stranden ligger på den nordvästra spetsen av ön, och består av pudermjuk vit sand. På stranden erbjuds färska fisk- och skaldjursrätter. Om inte det räcker anses Kendwa beach vara den bästa platsen på ön att se solnedgången på.

Läs om vår resa till Tanzania och Zanzibar där vi bor vid Kendwa Beach
På vår resa Stora Afrikaresan är även ett besök på Kendwa beach självklartCancún, Mexiko

Stränderna vid staden Cancún är lika vackra som långa, och ett besök gör ingen besviken. Den så kallade "Turistzonen" består av en ö med totalt 22 km långa stränder. Staden, vars kritvita stränder längs det magnifika havet erbjuder rik historia, nöjesliv, restauranger och shopping. Staden består av hotellzonen längs kusten och El Centro, Cancúns stadskärna där lokalbefolkningen bor.

På vår resa till Mexiko bor vi vid den långa stranden i Cancún


Kangaroo Island, Australien

Kangaroo Island är Australiens tredje största ö, efter Tasmanien och Melvilleön. Här hittar man en 54 mil lång kustlinje och ett stort djurliv. Koalor, kängurur och sälar är en vanlig syn bland strändernas märkliga klippformationer.

Kangaroo Island är en av våra tillvalsutflykter under vår resa "Stora Australien".


Sanur, Bali

Sanur, beläget på östra sidan av Balis udde, har lyckats bevara sin charm trots den ökade turismen, och är öns första resort. Här hittar man restauranger, barer och butiker längs med stranden. Stranden erbjuder en perfekt badmiljö med lugnt vatten tack vare ett skyddande korallrev.

På vår resa till Bali bor vi precis vid stranden.


Weligama, Sri Lanka

Weligama, som betyder "sandig by", erbjuder en härlig blandning av fiskeby och strandresort. Förutom att njuta på den sköna strand finns här en mängd andra aktiviteter att ägna sig åt, som att unna sig en spabehandling eller göra en utflykt till den välkända och närliggande stranden Mirissa beach. Det finns också gott om val runt Weligama. Blåval, kaskelott och sillval tillhör de vanligaste sorterna, och dessa finns det chans att se genom att åka på valsafari.

Vill du besöka stranden bor vi precis vid den på vår resa till Sri Lanka


Copacabana, Brasilien

Du känner möjligen till stranden, men visste du att Copacabana har ett väldigt omtyckt promenadstråk som sträcker sig 4 km. Här har man möjligheten att stanna vid en av strandbarerna och unna sig en öl och lite "refeicao"(kött och stekt kött) eller beskåda sandskulpturer gjorda av lokalbefolkningen.

Vår resa "Stora Sydamerika" innehåller ett besök på Copacabana
Du får även besöka stranden på vår resa till Argentina & Brasilien


Mui Ne, Vietnam

Den fem mil långa kusten utanför Mui Ne erbjuder härligt strandhäng bland barer och fiskebåtar. Staden består av ett 10 km långt stråk längs vägen, vilket gör det närmast omöjligt att tappa bort sig. Istället bjuder staden på en mysig gågata längs med stranden fylld med spännande restauranger, butiken samt barer med livemusik.

Vi besöker Mui ne på vår 12-dagarsresa till Vietnam
Mui Ne besöks även på vår 10-dagarsresa till Vietnam