Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 05.30 Ulricehamn, 06.00 Borås, 07.00 Göteborg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hvalpsund
Vi åker med färjan Stena Line på morgonen från Göteborg till Fredrikshamn. På snabba motorvägar färdas vi genom det nordjylländska landskapet mot staden Ålborg, belägen vid Limfjordens södra strand. Efter tid för lunch på egen hand i Ålborgs vackra gamla stadskärna gör vi ett besök på Sögaards Bryghus. Under en rundvisning på detta mikrobryggeri får vi en intressant inblick i öltillverkningens olika moment. Turen avslutas med en provsmakning av tre ölsorter. Sedan fortsätter vi vår resa mot den lilla orten Hvalpsund som ligger vid Limfjorden på Louns halvö. Vi checkar in för en natt på anrika värdshuset Hvalpsunds Faergekro som varit i samma familjs ägo i fem generationer. Här avrundar vi dagen med en fyrarätters middag.

Dag 2. Hvalpsund – Svendborg
Efter en härlig frukost på vårt hotell kör vi söderut genom det flacka jordbrukslandskapet. Någon mil utanför staden Viborg ligger Viskum Snaps, där man tillverkar mer än 90 olika sorters kryddsnaps. Här får vi under en rundvisning veta allt om snapsens historia och produktion och får dessutom tips på hur vi själva kan krydda vår snaps. Om vädret tillåter ser vi även gårdens egen örtträdgård. Turen avslutas med en provsmakning av två olika sorters snaps. Vi fortsätter sedan söderut och kommer via Lilla Bältbron över till Danmarks tredje största ö Fyn. Söder om Fyn ligger den lilla ön Tåsinge, ett bördigt område med fruktodlingar. Här dog Elvira Madigan och Sixten Sparre år 1889, och deras grav finns på Landets kyrkogård. På öns nordöstra del ligger orten Troense och anrika Hotel Troense, byggt 1905, där vi checkar in för en natt. På kvällen äter vi en fyrarätters middag på hotellet, vackert beläget med utsikt över Thurö sund.

Dag 3. Svendborg – Hemorten
Efter frukost och utcheckning beger vi oss mot 1500-talsslottet Egeskov på Fyn, ett av Danmarks främsta renässansslott. Här gör vi en guidad rundvisning i det vackra slottet, som fortfarande är bostad för grevefamiljen Ahlefeldt. Vi ser också den berömda trädgården där Piet Heins stora labyrint lockar både stora och små att försöka ta sig in till det kinesiska tornet i mitten. På Egeskov finns flera ställen där man kan inta lunch på egen hand. Efter lunch styr vi kosan hemåt. Via Stora Bältförbindelsen och Öresundsbron kommer vi in i Sverige. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · färja mellan Göteborg och Fredrikshamn · 2 övernattningar i dubbelrum · 2 frukostar · 2 middagar · bryggerivisning och ölprovning på Sögaards Bryghus · visning och provning på Viskum Snaps · guidad tur på Egeskov slott · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 795:-
Resevaluta: Danska kronor
Andra liknande resor:

Hemlig resa Europa

Gårdar i Halland

En smak av Halland

Danska idyller

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se