Dag 1. Hemorten – Bordeaux
Vi flyger med mellanlandning till Bordeaux. Vår reseledare tar oss till vår buss och vårt hotell Ibis Bordeaux Meriadeck som ligger i centrum. På kvällen blir det en gemensam middag som serveras på hotellet.

Dag 2. Bordeaux
Vår lokalguide tar med oss på en stadsrundtur. Hamnstaden Bordeaux ligger nära Atlantkusten och är landets femte största stad. Den eleganta stadskärnan från 1700-talet finns med på Unescos världsarvslista. Men det som verkligen kännetecknar Bordeaux är ändå de världsberömda vinerna. Efter avslutad stadsrundtur äter vi lunch på egen hand på någon av stadens alla restauranger eller kaféer. På eftermiddagen gör vi ett besök på vinslottet Château Lestrille i Saint Germain de Puch. Här får vi en rundvisning med provsmakning. Middag på hotellet.

Dag 3. Vinområdet Saint-Émilion
Idag ska vi tillsammans med vår lokalguide besöka vinområdet Saint-Émilion nordost om Bordeaux. Vårt första stopp gör vi på Château Bernateau som ligger strax utanför den medeltida staden Saint-Émilion. Vi blir visade runt på vingården och får även provsmaka gårdens eget vin. Vi åker sedan in till själva staden Saint-Émilion där det blir fri tid för lunch. Under eftermiddagen gör vi ett besök på vinslottet Château Villemaurine, som har anor från sent 1600-tal. Här får vi en rundvisning och provsmakning av gårdens utsökta vin. Middag på hotellet.

Dag 4. Bordeaux – vinområdet Médoc – La Rochelle
Efter en god frukost på vårt hotell tar vi farväl av Bordeaux och reser norrut till vinområdet Médoc. Här dominerar druvan Cabernet Sauvignon. Vi besöker Château Lanessan som är ett vackert slott i tudorstil med prunkande trädgårdar. Här får vi en rundvisning och provsmakar några av slottets viner. Vi reser sedan vidare mot La Rochelle och checkar in på vårt hotell Novotel la Rochelle där vi ska bo i två nätter. Middag på närliggande restaurang.

Dag 5. La Rochelle och Ile de Ré
Frukost på vårt hotell och därefter tar vår lokalguide med oss på en heldag i området. La Rochelle är en medeltida hamnstad som ligger vid Biscayabukten. Här kretsar mycket kring havet och viktiga inkomstkällor är ostron, musslor och havssalt. Fort Boyard känt från tv-serien Fångarna på fortet ligger alldeles utanför staden. Vi åker sedan vidare till den pittoreska ön Ile de Ré. Ile de Ré brukar också kallas den vita ön. Utefter vägarna finns det enkla små ostronskjul där man kan stanna till för att njuta av denna delikatess. Dagen avslutas med middag på en restaurang i La Rochelle.

Dag 6. La Rochelle – Saintes – Cognac
Vi åker sydost mot staden Saintes med sina antika romerska lämningar och kyrkor från medeltiden. Vår lokalguide tar oss med på en promenad, och vi besöker bland annat amfiteatern som är ett fantastiskt exempel på romersk arkitektur. Sedan åker vi vidare mot Cognac och checkar in på Ibis Styles Cognac där vi ska bo i två nätter. Middag på hotellet.

Dag 7. Cognac
Vi möter vår lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur för att upptäcka staden. Cognac som ligger i regionen Charente är känt för sin konjaksproduktion, och bland de mysiga små gränderna ligger ett flertal konjaksmuseer. Efter att ha bekantat oss med staden äter vi lunch på egen hand och därefter ska vi äntligen få provsmaka områdets specialitet – konjaken. Vårt första besök blir på Château Baron Otard. Här får vi en rundvisning på slottet följt av provsmakning. Därefter beger vi oss till Jarnac som ligger cirka två mil utanför Cognac. Här får vi en rundvisning samt provsmakning av Braastad Cognac. Middag på kvällen.

Dag 8. Cognac – Hemorten
Vi åker till flygplatsen på eftermiddagen. Efter mellanlandning når vi vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 595:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Baskien

Loiredalen

Spaniens nordkust

Loiredalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se