Dag 1. Hemorten – Rüdesheim am Rhein
Vi flyger till Frankfurt. Här stiger vi ombord på vår buss som tar oss till Rüdesheim och trevliga Hotel Lindenwirt där vi ska bo i fyra nätter. Middag på hotellet under kvällen.

Dag 2. Rüdesheim am Rhein
Frukost. Tillsammans med en vinguide åker vi linbanan från centrum upp i vinbergen där en strålande utsikt över Rhen och omgivningarna väntar. Här ligger det gigantiska Niederwalddenkmal som är ett monument över Tysklands seger i kriget mot Frankrike 1870-71. Guiden tar oss med på promenadvägar ner genom vingårdarna och berättar för oss om vinproduktionen. Vi avnjuter en lunch med vin bland vinrankorna innan vi återvänder till Rüdesheim. På eftermiddagen har vi tid att på egen hand upptäcka byn innan det är dags för vinprovning i hotellets vinkällare Drosselkeller. Middag på hotellet under kvällen.

Dag 3. Utflykt Bacharach
Efter frukost ger vi oss ut på en båttur på Rhen till den charmiga lilla orten Bacharach. Här strosar vi omkring ett par timmar bland historiska hus och kan utforska ortens affärer, kaféer och vinstugor. Efter lunch på egen hand tar vi båten tillbaka till Rüdesheim under tidig eftermiddag. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 4. Rüdesheim am Rhein
Efter frukost besöker vi den historiska pärlan Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett. Museet har en imponerande samling av mekaniska instrument, många av dem självspelande, från olika århundraden. En guide visar oss samlingen ackompanjerad av skön musik. Lunch på egen hand. På eftermiddagen går vi en kort bit till Weingut Adolf Störzel för en vinprovning i deras gemytliga Bassenheimer Hof. Störzel är ett av ortens mest välrenommerade vinhus och vår vinciceron berättar om deras traditioner under avsmakningen av fyra viner. Middag på hotellet under kvällen.

Dag 5. Rüdesheim am Rhein – Hemorten
Frukost och avresa mot Frankfurt där vi tar flyget hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 3 middagar · 2 vinprovningar · båttur · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 975:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Rüdesheim

Rhendalen

Kryssning Rhen

Mainz och Frankfurt

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se