Dag 1. Hemorten - Indien
Vi påbörjar vår resa mot Bhutan med ett stopp i Indiens huvudstad New Delhi.

Dag 2. Delhi
Vi anländer till New Delhi tidig förmiddag och vi tar oss ut på en rundtur i de centrala delarna av den gigantiska staden. Vi passerar bland annat sevärdheter som India Gate, Humajuns grav och Akshardham-templet som är världens största hinduiska tempel.

Natten tillbringas på hotell Radisson Dwarka i utkanten av Delhi. Alldeles i närheten av hotellet ligger tunnelbanestationen för den som vill utforska mer av staden tillsammans med vår reseledare.

Dag 3. Delhi - Paro
Efter frukost beger vi oss till flygplatsen för att flyga till Paro, Bhutan. När vi landat och checkat in på hotell Tenzinling väntar en stadsrundtur. Vi besöker Rinpung Dzong, som idag är Paro-distriktets administrativa huvudkvarter som också fungerar som ett kloster. Vi vandrar vidare över bron som tar oss till nationalmuseet Ta-Dzong.

Vi besöker även Kyichu Lhakhang som utgör en av de äldsta och heligaste helgedomarna i kungariket och består av två tempel. Det ena restes av den tibetanske kungen Songtsen Gampo på 600-talet och det andra av drottningmodern Ashi Kesang på 1960-talet.

Vi äter gemensam frukost, lunch och middag under alla våra dagar i Bhutan.

Dag 4. Vandring Taktshang
Nu har vi börjat känna på den höga höjd Bhutan ligger på och idag tar vi en dagsvandring upp till det berömda Tigernästet 300 meter ovanför Parodalen. Tempelkomplexet Taktshang, är Bhutans mest kända sevärdhet.

Vi tar tillfället i akt att vandra så mycket som möjligt denna dag för att höjdacklimatisera oss inför vandringsdagarna. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell.

Dag 5. Vandring Jangchulakha via Jele Dzong
Efter en tidig frukost väntar ungefär en timmes bussfärd genom ett härligt skogslandskap till den lilla byn Damchena. Här påbörjar vi vår vandring längs Drakleden med en gradvis klättring upp till Jele Dzong. 

Vandringen fortsätter genom fjällskog och förbi rhododendronträd över en bergskam och med lite tur får vi njuta av en fantastisk utsikt över det heliga Chomolhari-berget. Under färden är det inte alltför osannolikt att vi stöter på några jakherdar innan vi slår läger för natten.

Dagens etapp är ca 12 kilometer lång och tar ca 5-6 timmar att vandra

Dag 6. Vandring Jangchulakha – Jimilangtso
Leden följer bergskammen och när vädret är klart får man en alldeles fantastisk utsikt över bergen och dalen nedanför. Jichu Drake-berget på 6989 meter är speciellt minnesvärt. Vi slår läger i närheten av fiskesjön Jimilangtso som är känd för sina enorma öringar.

Dagens etapp är ca 11 kilometer lång och tar ca 4-5 timmar att vandra

Dag 7. Vandring Jimilangtso – Labana
Idag fortsätter vi vår vandring mellan små vackra rhododendronområden och passerar Janye Tsho-sjön innan vi slår läger.

Dagens etapp är ca 14 kilometer lång och tar ca 5-6 timmar att vandra

Dag 8. Vandring Labana - Thimphu via Phajoding
Idag väntar en gradvis klättring upp till Phume La (4210 meter). Om vädret tillåter blir vi belönade med en magisk utsikt över Bhutans högsta berg Gangkhar Puensum (7541 meter) såväl som andra av Himalayas fjälltoppar och hela Thimphu-dalen.

Vi äter lunch i närheten av Phajoding innan vi påbörjar vår nedstigning. Efter tre timmars lugn vandring genom en skog av himalajatallar når vi Bhutans huvudstad Thimphu där vi övernattar på Kuenphen Rabten Resort.

Dagens etapp är ca 12 kilometer lång och tar ca 6-7 timmar att vandra

Dag 9. Thimphu
Efter frukost beger vi oss ut på upptäcktsfärd och besöker bland annat det berömda Buddha Point med sin enorma buddhastaty Buddha Dordenma. Statyn är en av världens största sittande buddhastatyer och 54 meter hög. Vi tar oss vidare till Thimphu Chorten som är ett minnesmonument över Bhutans tredje kung Jigme Dorji Wangchuck.

Vi besöker också Changangkha Lhakhang som är ett fortliknande tempel med en klosterskola, beläget på en bergskam över Thimphu. Vårt sista besök för dagen är nunneklostret Zilukha. 

Kvällen tillbringas i Thimphu stad där vi också övernattar.

Dag 10. Vandring till Dorjedeen- och Tango-klostren
Efter frukost tar vi oss till Dorjedeen-klostret för en dagsvandring i området. Klostret etablerades 1620 och fungerar idag som en buddhistisk skola där man bland annat studerar filosofi, metafysik och matematik.

Efter vårt besök avnjuter vi en härlig picknicklunch vid floden innan vi vandrar vidare till det berömda universitetsklostret Tango. Klostrets tempel grundlades så tidigt som på 1200-talet men fick sin nuvarande form på 1600-talet.

Natten tillbringas återigen i Thimpu

Dag 11. Thimphu – Paro – Delhi
Efter frukost tar vår buss oss till Paro flygplats och därifrån reser vi tillbaka till Delhi. Vi checkar in på vårt hotell Jaypee Siddarth och har resten av dagen till eget förfogande. 

Dag 12. Delhi
Idag beger vi oss tillsammans med vår reseledare till Old Delhi där vi bland annat får se Fredagsmoskén, Röda fortet och de gamla basarerna runt Chandni Chowk.

Vi tillbringar en sista natt på hotellet innan vi lämnar Himalaya och Delhi bakom oss.

Dag 13. Delhi - Hemorten
Efter frukost tar bussen med oss till flygplatsen för hemfärd.


- Under våra dagar på Drakleden befinner vi oss mellan 3500 och 4200 meter över havet. På den här höjden är luften mycket tunnare och det blir då tyngre att vandra. Vi går i lugnt tempo, men det är viktigt att man har god grundkondition och vandringsvana. -


Ingår: Flyg t/r · flyg Indien / Bhutan · 7 hotellövernattningar · 11 frukostar · 8 luncher · 8 middagar · tält under vandring på Drakleden
Tillägg: Enkelrum 5495:- · dricks till lokala guider och bärare · visum till Indien
Resevaluta: Indiska rupie och bhutanska Ngultrum
Speciellt: Vandringsvana krävs. Kontakta kundtjänst för mer info. Vi reserverar oss att kunna ändra i programmet pga väder, vind & oförutsägbara händelser.

Andra liknande resor:

Poon Hill

Indien

Laos & Vietnam

Kina

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se