Dag 1. Hemorten – Nepal
Vi påbörjar vår flygresa mot Kathmandu i Nepal

Dag 2. Kathmandu
Vi anländer till flygplatsen i Nepals huvudstad Katmandu, där vi välkomnas av vår reseledare som följer oss till vårt hotell Yukhang. Katmandu är en myllrande och färgstark stad, där urtida tempel och palats bidrar till den unika stadsmiljön. Vi blir visade runt i Thamel – det livliga turistområdet där mängder av små butiker och restauranger trängs på de smala, charmiga gatorna.

Dag 3. Kathmandu – Pokhara
Efter en härlig frukost på hotellet får vi en guidad tur till Katmandus största sevärdheter. Vi kommer bland annat att besöka Durbar-torget, där vi får se de vackra palatsen, gårdarna och templen som byggdes av kungligheter mellan 1200- och 1800-talet. Torget är numera klassat som världsarv av UNESCO. Vi åker vidare mot det heliga hinduistiska templet Pashupatinath, som ligger sex kilometer utanför staden. Det tillägnat guden Shiva och ligger vackert beläget vid den heliga floden Bagmati.

Vi avslutar rundturen med ett besök i staden Bhaktapur, som är känd för sin medeltida konst och arkitektur. Staden som grundades på 900-talet ligger cirka 14 kilometer öster om Kathmandu och är formad som en snäcka. Här får vi en rundtur till de magnifika byggnaderna och palatsen, och om vi hinner gör vi även ett besök på museet där man kan se ett urval av thangka-målningar, det vill säga buddhistisk konst som målades på bomulls- eller silkestyg. Senare under dagen tar vi flyget till Pokhara, där vi övernattar på vårt hotell Mount Kailash Resort.

Dag 4. Pokhara – Tikhedhunga
Efter frukost slår vi följe med vårt vandringslag som tar oss med till Nayapool, där vi ska påbörja vår fantastiska vandring. Vi börjar med att ta sikte mot Birethanti – där en lång och vindlande gata löper genom staden. Den första delen av vandringen går över två stora hängbroar varefter vi stannar till för lunch vid Modi Khola-floden. Vandringsspåret som till en början är tydligt och väl synligt, blir sedan lite svårare att följa då det går genom stora risfält, men våra vandringsledare känner vägen väl. Vi passerar Birethanti och efter cirka en timme börjar spåret att stiga uppåt mot Tikhedhunga. Vi når vårt läger för natten, där vi äter middag och vilar upp oss inför nästa dag.

Dag 5. Tikhedhunga – Ghorepani
Vi äter frukost och gör oss redo för dagens vandring. Vi börjar med att ta oss upp till den lilla byn Tikhedhunga, där vi stannar till för att ta in de vackra vyerna över landskapet. Vi fortsätter sedan uppåt mot byn Ulleri, och når därefter den lilla bosättningen Banthanti som ligger på 2300 meters höjd. Här har vi en slående vy över bergstoppen Annapurna och Machapuchare. Efter lunch fortsätter vandringen genom en mystisk ek- och rhododendronskog förbi baslägret Deurali, och därefter vidare upp till Ghorepani, där vi blir visade till vårt boende för natten. Vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 6. Poon Hill – Tadapani
Vi inleder dagen med att göra en tidig utflykt till Poon Hill, som erbjuder en hisnande utsikt över Himalayas höga bergstoppar, så som Dhaulagiri, världens sjunde högsta berg, Tukuche Peak och Dhampus Peak. Men innan vi påbörjar dagens vandring på riktigt kommer vi att återvända till Ghorepani, där vi äter frukost. När vi har vandrat en bit stannar vi till i byn Banthati och äter lunch. Därefter skiftar snart landskapet från dimhöljda bergsskogar till vida sockerrörsfält. Vägen sluttar sedan brant uppåt tills vi når Tadapani, där vi får en sagolik vy över Annapurna och glaciären. Här äter vi middag och tillbringar natten.

Dag 7. Tadapani – Ghandruk – Pokhara
Efter frukost går den första delen av dagens vandring genom en vacker skog med vildblommor, där vi dessutom har chans att få syn på de långsvansade aporna som finns i området. Vi anländer till byn Ghandruk som ligger vackert belägen med de höga bergstopparna som kuliss. Här kommer vi att besöka och lära oss om Annapurna Area Conservation Project, som är ett stort skyddat område där man arbetar för bevarandet av den unika miljön. Mot slutet av dagen åker vi med buss till vårt hotell Mount Kailash Resort i Pokhara där vi stannar resten av vistelsen i staden.

Dag 8. Pokhara
Efter frukost har vi dagen fri till att utforska Pokhara, Nepals näst största stad tillsammans med vår reseledare. Staden ligger vackert belägen med utsikt över Annapurna-bergen och är en populär utgångspunkt för vandrare, vilket har gjort det finns ett stort utbud av restauranger, butiker och hotell. 

Dag 9. Pokhara – Kathmandu
Vi äter frukost och beger oss därefter åter igen till Katmandu, där vi checkar in på Yukhang hotell för en natt. Vi har nu nått fram till resans sista dag, och efter ett par dagar av intensiv vandring kan det vara läge att koppla av med god mat på någon restaurang, eller med massage på någon av de många spa-inrättningar som finns runt om i staden.

Dag 10. Kathmandu – Hemorten
Nu är det dags att tacka Nepal för alla de upplevelser vi fått ta del av. Vår transfer hämtar oss på hotellet och kör ut oss till flygplatsen för hemresa. 

Ingår: Ingår: Flyg t/r · 8 övernattningar · 8 frukostar · 3 middagar · 3 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1495 :- · kostnad för visum · dricks till lokalguider och bärare
Resevaluta: Nepalesisk rupie
Speciellt: Vi reserverar oss att kunna ändra i programmet pga väder, vind & oförutsägbara händelser Under vandringsdagarna bor vi i enklare boenden.

Andra liknande resor:

Indien

Laos & Vietnam

Kina

Yunnan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se