Storstadsweekend

Visst vore det härligt med en storstadsweekend i vår? Våra storstadsresor innehåller allt som behövs och mer därtill för en perfekt blandning av upplevelse och avkoppling. Upptäck din drömstad!

I våra gruppresor ingår reseledare, utflyktsprogram och väl utvalda hotell.

Aten

Den antika staden

I Greklands livliga huvudstad ligger monument från olika epoker sida vid sida. Staden domineras av Akropolisklippans imponerande tempel som på kvällen är vackert upplysta. Nedanför ligger pittoreska Plakas gränder med mängder av mysiga tavernor.

3 avgångar
5 dagar
3.9
fr. 7 275:- 

Barcelona

Spansk skönhet med starka kontraster

Det finns få städer i Europa som erbjuder så mycket som Barcelona. Enastående kultur, färgstark arkitektur och härliga stränder gör Barcelona till staden som man gärna återvänder till.

5 avgångar
5 dagar
4.6
fr. 7 475:- 

Berlin

Storstadsweekend

Berlin är en fantastisk stad som bjuder på kultur, historia och shopping i en härlig blandning. Efter bara en dagsetapp kan man redan på torsdag kväll promenera i en av Europas mest intressanta huvudstäder och känna historiens vingslag.

43 avgångar
4 dagar
4.5
fr. 2 975:- 

Budapest

Donaus drottning

Den vackra staden Budapest är belägen på båda sidor av floden Donau. Under vår vistelse i den ungerska huvudstaden besöker vi både stadsdelen Buda med sina höjder och historiska byggnader och stadsdelen Pest med sina avenyer, affärer och restauranger.

24 avgångar
5 dagar
4.5
fr. 6 375:- 

Dubrovnik

Pärlan vid Adriatiska havet

Följ med på en specialresa till Dubrovnik med fyra nätter på Hotel Adria inklusive halvpension. På resan upplever vi stadens medeltida stadskärna och gör en båtutflykt till Elafitiöarna.

2 avgångar
5 dagar
4.4
fr. 6 975:- 

Istanbul

Världsstaden vid vackra Bosporen

Istanbul är världens enda stad belägen i två världsdelar, Europa och Asien. En storstad där det moderna möter det antika. Här varvas museer i världsklass med förstklassig shopping. Istanbul är en stad att besöka åter och åter igen.

1 avgång
5 dagar
4.5
fr. 7 675:- 

Kraków

Polens pärla

Polens näst största stad Kraków anses också vara landets vackraste. Den ligger vid floden Wisla och har en välbevarad medeltida stadskärna som det är trevligt att flanera i. Bra shopping, god mat och en livlig kafékultur är andra saker som lockar.

26 avgångar
5 dagar
4.1
fr. 5 475:- 

Lissabon

Det historiska och kulturella Portugal

Portugals huvudstad vid Atlantkusten är en trivsam hamnstad och landets kulturella centrum. Staden är precis som Rom byggd på sju kullar och här finns en härlig blandning mellan gammal charm och modern bekvämlighet. I Alfama som är stadens äldsta stadsdel finns pittoreska hus och vindlande gränder som en vacker kontrast till de mer moderna stadsdelarna.

11 avgångar
5 dagar
4.3
fr. 6 775:- 

London

Storstadspuls & nöjen i världsklass

Den brittiska huvudstaden London är en av världens mest välbesökta städer. Utbudet av kultur, historia, nöje och shopping är enormt och här finns något som passar alla. Upplev klassiska sevärdheter som Big Ben, Piccadilly Circus, Buckingham Palace, Hyde Park och Westminster Abbey. Under resan gör vi en rad spännande utflykter.

25 avgångar
5 dagar
4.4
fr. 4 975:- 

Lyon

Gastronomins huvudstad

Välkommen till Lyon, Frankrikes gourmethuvudstad och landets tredje största stad! Förutom sitt berömda kök och sina många restauranger bjuder Lyon på ett av Europas största Unescolistade renässansområden, intressanta museer och bra shopping.

4 avgångar
5 dagar
fr. 6 975:- 

Madrid

Kultur och historia

Madrid är staden som har allt. Här finns charmiga kvarter med fridfulla små torg och breda avenyer kantade av ståtliga palats. Ett stort utbud av konst, shopping och god mat garanterar en upplevelserik semester i staden som aldrig sover.

6 avgångar
5 dagar
4.3
fr. 5 975:- 

Moskva

Kontrasternas stad

Följ med på en spännande resa till Rysslands kontrastrika huvudstad Moskva, där nytt möter gammalt. Europas folkrikaste stad ligger vackert och strategiskt belägen vid Moskvafloden och har en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Detta märks inte minst i stadens många magnifika byggnader, som exempelvis Vasilijkatedralen på Röda torget.

5 avgångar
5 dagar
4.1
fr. 8 475:- 

Nice

Palmer, pinjeträd och pastellfärgade fasader

Den fashionabla hamnstaden Nice med Promenade des Anglais är en av Franska rivierans mest populära orter. Med ett behagligt klimat och ett stort utbud av shopping, museer och sevärdheter har staden en stor dragningskraft på semesterbesökare.

5 avgångar
5 dagar
4.5
fr. 6 475:- 

Paris

Mysiga Montmartre och brusande boulevarder

Världens mest besökta stad Paris är konstens, modets och romantikens huvudstad. Här hittar vi inte bara storslagna historiska monument, utan även brusande boulevarder och charmiga gränder, eleganta modevaruhus och fantastiska konstmuseer.

14 avgångar
5 dagar
4.3
fr. 5 975:- 

Rom

Storstadsmetropol fylld av kultur och historia

Den eviga staden Rom har under årtusenden formats till vad den är idag. Om detta vittnar många storslagna monument från olika epoker. Antika byggnader, medeltida gränder, renässanspalats och barockfontäner - detta och mycket mer finner vi i en av världens mest fascinerande städer.

22 avgångar
5 dagar
4.3
fr. 5 975:- 

Sankt Petersburg

Kultur, konst och kanaler

Vid floden Nevas mynning ligger storslagna Sankt Petersburg. Den före detta ryska huvudstaden är byggd på 42 öar och sagolikt vacker. Vi besöker Eremitaget som är ett av världens främsta konstmuseer, det magnifika palatset i Peterhof och den historiska Peter-Paulfästningen. Vi gör också en båttur på stadens kanaler.

9 avgångar
5 dagar
4.2
fr. 8 475:- 

Edinburgh

Skottlands historierika och charmiga huvudstad

Vackert belägna Edinburgh är listad som världsarv och full med sevärdheter. Här upplever vi den skotska kulturen när vi promenerar längs kullerstensbelagda gator kantade av charmiga hus och en stor mängd pubar.

2 avgångar
5 dagar
4.6
fr. 5 975:- 

Venedig

Kanalernas och gondolernas stad

Venedig var en gång i tiden Europas rikaste stad med handelsförbindelser med det bysantinska riket och den muslimska världen. Staden grundades redan på 400-talet e.Kr. och är ett mer än tusenårigt världsarv byggt på pålar och fyllt av kulturskatter. Här finns gott om mysiga restauranger, vinbarer och kaféer och ett stort shoppingutbud. Följ med på en resa med inslag av historia, kultur och avkoppling.

2 avgångar
5 dagar
4.5
fr. 6 975:- 

Wien

Staden som sjuder av konst och musik

Huvudstaden Wien med sin kejserliga atmosfär ligger i Europas hjärta. Musikens och romantikens stad är berömd för sina praktfulla byggnader från olika epoker och sin livliga kafékultur. Här njuter vi av konst och kultur under några innehållsrika dagar.

14 avgångar
5 dagar
4.1
fr. 5 975:-