Gruppresor Afrika

Gruppresor till det mäktiga Afrika


Afrika är en mångfacetterad kontinent, här hittar du oceaner av sand, höga snöklädda berg, djungel och oändliga savanner. Våra resor till Afrika är lika varierande som landskapet, människorna och djurlivet på den enorma landytan. Utanför kontinentens fastland finns också några av världens mest vackra paradisöar.


I alla våra gruppresor ingår reseledare, utflyktsprogram och väl utvalda hotell.

Kapstaden

Med vindistrikten och Godahoppsudden

Storslagna Kapstaden brukar kallas "The Mother City" och är Sydafrikas främsta resmål. Belägen vid foten av Taffelberget vid Atlantens stränder är staden lätt att förälska sig i. Under vår resa besöker vi bland annat Godahoppsudden, vindistrikten och ett djurreservat.

6 avgångar
10 dagar
4.6
fr. 16 975:- 

Kenya

Möt det vilda naturlivet på Afrikas savann

Ett spännande safariäventyr där vi upplever Kenyas natursköna vyer och storslagna djurliv. Vi besöker Karen Blixens gård, spanar på djur på med Kilimanjaro i bakgrunden och ger oss ut på jakt efter "The Big Five", lejon, elefant, afrikansk buffel, leopard och noshörning, i mäktiga Masai Mara.

2 avgångar
10 dagar
4.6
fr. 26 575:- 

Kryssning Nilen

Egypten

Upplev faraonernas historia och den berömda arkitekturen i en av världshistoriens första civilisationer. En kryssning på Nilen ger oss tillgång till häpnadsväckande platser och vi besöker bland annat tempelkomplexet i Karnak och Konungarnas dal. Vi får även egen tid för sol och bad i Hurghada där vi bor på fint hotell med all inclusive.

1 avgång
13 dagar
fr. 15 975:- 

Madagaskar

Ön med det unika djurlivet

Madagaskar skildes från den afrikanska kontinenten för cirka 160 miljoner år sedan och tack vare sin isolering i Indiska oceanen har ön ett närmast unikt djurliv. Världens fjärde största ö kallas ibland Afrikas Galápagos då cirka 80 procent av öns flora och fauna utgörs av endemiska arter som endast återfinns på Madagaskar. Madagaskar har en mycket varierad natur med allt från regnskog till ökenlandskap. Under vår rundresa besöker vi en rad nationalparker och får stifta bekantskap med det unika djurlivet och den exotiska kulturen.

1 avgång
14 dagar
4.2
fr. 29 995:- 

Namibia

Rundresa i kontrasternas land

Följ med oss på en resa till hjärtat av Namibia. Upplev kulturen i regioner som varit befolkade i många tusen år och få en förståelse för de sista kvarvarande nomadstammarnas traditionella levnadssätt och överlevnadsstrategier. Detta i kombination med en mängd naturupplevelser, som safari i djurens fantastiska rike, världens högsta sanddyner och den palmkantade kuststaden Swakopmund, gör denna resa till något du inte vill missa.

2 avgångar
13 - 14 dagar
4.6
fr. 26 575:- 

Seychellerna

Paradisöar med några av världens vackraste stränder

Lyxigaste semesterkänslan hittar du på Seychellerna. Här finns vykortens vita sandstränder och glittrande azurblå vatten. Här finns palmer som svajar i vinden, sköldpaddor som vandrar bredvid dig och en oslagbar känsla av harmoni. Välkommen till paradiset.

2 avgångar
10 dagar
4.6
fr. 22 395:- 

Sydafrika

Kruger nationalpark, Garden Route och Kapstaden

Sydafrika är ett land med stora kontraster. Det mångskiftande landskapet och det storslagna naturlivet är lika fascinerande som landets historia. Nelson Mandela blev världskänd för sitt försoningsarbete liksom Nobelpristagaren Desmond Tutu. Följ med på vår rundresa med ett gediget utflyktsprogram och upplev ett av Afrikas mest spännande länder. Under resan åker vi på safari i mäktiga Krugerparken, reser panoramavägen genom Blyde River Canyon, upptäcker Garden Route och utforskar Kapstaden med Godahoppsudden.

9 avgångar
13 dagar
4.7
fr. 24 475:- 

Tanzania Zanzibar

Med safari och avkoppling

Vi börjar på fastlandet där vi gör en safariresa och förhoppningsvis får se några av de afrikanska djur som vi drömt om som barn. Strax utanför Tanzanias kust ligger den vackra ön Zanzibar, en gång i tiden en knutpunkt för all handel mellan Asien och Afrika. Med sin rika kultur, sina vidsträckta stränder och sin fantastiska natur är detta en pärla i Indiska oceanen.

7 avgångar
14 dagar
4.3
fr. 24 975:- 

Uganda

Afrikas pärla

I östra Afrika ligger Uganda, ett av kontinentens främsta länder för spännande safariturer. Vi besöker flera nationalparker med varierande natur och får möta många olika djurarter på nära håll. Vandringen i Bwindi nationalpark med spårning av bergsgorillor är en unik upplevelse.

1 avgång
11 dagar
5
fr. 39 975:-