Mat och Vin

Kulinariska resmål!

Följ med på någon av våra kulinariska resmål i gastronomins tecken! Ett fåtal platser kvar på utvalda avresedatum!

Italien mat & vin

Kultur och gastronomi i Emilia-Romagna

Den italienska regionen Emilia-Romagna är känd för sin matkultur. Under vår resa utforskar vi främst den östra delen Romagnas kustorter men besöker även den västra delen Emilia. Vi provar bland annat fossaost i Sogliano al Rubicone, balsamvinäger i Modena och vin i Fratte Rosa. Vi gör också intressanta guidade turer och får lite tid för avkoppling.

8 avgångar
8 dagar
4
fr. 10 975:- 

Chianti med vinfest

Vinfesten i Greve

Chianti i Toscana är ett av Italiens vackraste områden. Ett unikt landskap med gröna böljande kullar täckta med breda fält av vinodlingar, olivlundar och små idylliska byar. Områdets popularitet är direkt kopplad till de smakfulla röda viner som produceras här, de berömda Chiantivinerna!

1 avgång
5 dagar
fr. 7 975:- 

Mallorca

En smakfull upplevelse

Den populära ön Mallorca har under senare år blivit en riktig matdestination. Under denna matresa besöker vi tapasrestauranger och vingårdar där vi får provsmaka några av öns specialiteter. Dessutom får vi lära oss att tillaga den typiska spanska rätten paella!

2 avgångar
8 dagar
4.2
fr. 11 575:- 

Vinskörd

Ljuvliga druvor i Alsace och Champagne

En resa där alla får delta i vinskörden. Att plocka druvorna, besöka vinkällaren och träffa människan bakom vinet gör att man verkligen lär känna ett vin. Vi åker även "Route du vin" i Alsace, besöker den charmiga gamla staden Strasbourg och upplever den berömda vinregionen Champagne.

2 avgångar
8 dagar
4.5
fr. 10 475:- 

Vinskörd

Alsace - Bourgogne - Champagne

Vi njuter av bubblor i anrika Champagne. Vi besöker magiska Bourgogne, regionen med sitt rika kulturarv där några av Frankrikes bästa viner framställs. Men höjdpunkten är ändå den dag då vi aktivt får delta i vinskörden hos Seppi Landmann i underbara Alsace.

1 avgång
8 dagar
4.5
fr. 9 975:- 

Tyska vinvägar

Ahr, Mosel och Pfalz

Vackra vyer över ringlande floder kantade av branta vinfält där det milda klimatet ger goda förutsättningar för utmärkta viner. Följ med på en rundresa där vi stiftar bekantskap med tre av Tysklands spännande vindistrikt! I Ahr, Mosel och Pfalz träffar vi stolta vinproducenter som låter oss smaka på det bästa som varje distrikt har att erbjuda.

8 avgångar
6 dagar
4.3
fr. 6 875:- 

Vinresa Pfalz

Med Ulf Wagner

Denna vinresa går till ett av Tysklands främsta vindistrikt, Pfalz. Vi bor i trevliga Neustadt an der Weinstrasse, beläget utmed Tyska vinvägen och centrum för vinhandeln i detta område. Som extra bonus får vi sällskap av den välkände stjärnkrögaren Ulf Wagner som tar oss med till trevliga restauranger och vinprovningar i området.

1 avgång
6 dagar
4.1
fr. 9 475:- 

Portugal vinresa

Porto, Viseu och Lamego

Följ med på en fantastisk resa med fokus på vin. Vi besöker hamnstaden Porto och portvinsdistriktets huvudstad Peso da Régua varifrån vi gör en båtutflykt på den vackra Dourofloden.

6 avgångar
6 dagar
4.3
fr. 10 575:- 

Toscana mat & vin

Kultur och gastronomi i genuina Toscana

I ljuvliga Toscana står maten i fokus, och här är det lätt att finna delikatesser av alla de slag. Under vår gastronomiska och kulturella resa upptäcker vi regionens kulinariska specialiteter. Vi besöker charmiga byar och städer, träffar lokala invånare och får ta del av områdets historia och historier.

7 avgångar
8 dagar
4
fr. 11 475:-